avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vecinul nu-si da acordul pentru imprejmuire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vecinul nu-si da acordul pentru imprejmuire

Buna ziua tuturor,

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema:

1. Prin Certificatul de urbanism in vederea construirii ni se cere sa obtinem acordul vecinilor pentru imprejmuire. Am discutat cu inginerul de la urbanism si am aflat ca niste declaratii scrise de mana sunt suficiente. Zis si facut, am inceput sa ne plimbam prin vecini. Terenul nostru este, bineinteles, cadastrat si intabulat, din 2008. Noi am cumparat terenul anul acesta.

2. Prima problema: unul din vecini, care are de asemenea terenul cadastrat si intabulat, din 2010, nu vrea sa-si dea acordul sub semnatura. Verbal a zis ca putem face gardul, dar de semnat nu semneaza nimic. Ca el e patit, ca au mai incercat si altii sa-i fure din terenuri etc. etc. Ca el considera ca masuratorile in zona s-au facut gresit de la bun inceput, ca la Sfatul popular (!) erau alte valori, ca el ar fi trebuit sa aiba o parcela mai lata si noi mai ingusta si ca, prin urmare, nu semneaza si, vorba lui, "degeaba discutam". :(
Ce putem face? Exista vreo metoda legala, vreun act care sa suplineasca acordul lui? Sa ramanem pur si simplu fara gard din cauza lui mi se pare complet ilogic. E totusi proprietatea noastra, cu acte in regula, ar trebui sa avem dreptul sa o ingradim.

3. A doua problema: pe o alta parcela invecinata, necadastrata, neintabulata, exista trei mostenitori si o mostenire nedezbatuta. Lor nu le convine intabularea pe care o avem noi (din 2008), spunand ca ei au pierdut astfel teren pe latime de ”vreo 2 metri”. Momentan ei dezbat problema acordului pentru gard, dar daca se vor hotari ca nu-l dau, iarasi, ce putem face? :(

Va multumesc tuturor pentru idei si sfaturi :)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:30, 19 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Notificati-I prin executor și dacă tot nu înțelege, acțiune în granituire.
Va rog sa-mi iertati nestiinta, dar nu inteleg prea bine.. Ce sa-l notificam prin executor? Ca trebuie sa-si dea acordul pentru imprejmuire?

Mentionez ca vecinilor respectivi le-am precizat faptul ca vom face gardul integral pe terenul nostru si ca vom acoperi noi cheltuielile. Nici asa nu au fost de acord. :(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea e o înștiințare pe care o faceți dvs.către ceilalți unde le aduceți la cunoștință ce ați scris în postate. O intocmiti in 3 exemplare executorul o trimite,după ca o stampileaza, costa 60 lei.Sa-I dați un termen în care sa va răspundă. Nu răspunde, mergeți apoi la instanța .Durează cam 1 an,veți cere în proces o expertiza topografica pe care o veți plăti în avans ,dar cheltuiala va fi recuperata la sfârșitul procesului.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila eroare in cadastru. cum se poate remedia? ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: 1. Am cumparat anul trecut un teren cadastrat, intabulat, cu toate actele in regula. Intabularea acelui teren ( T ) ... (vezi toată discuția)
Cadastru - intrare gard vecin bogdy_m17 bogdy_m17 Buna ziua, Adresez o probema des intalnita, situatia e urmatoarea: Teren intravilan cu CF, nu este cadastrat. Vecinul din stanga, tot necadastrat. ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul din cauza gardului, care a fost pus în urma unei înțelegeri cu fostul proprietar și nu corespunde cu ce e în acte. Îmi poate lua vecinul cât teren vrea? Elena ciocan Elena ciocan Am cumparat o casa cu teren mai mult lung decat lat . Fostul propietar cand sa intabulat a ajuns la un acord cu unul dintre vecini sa mute gardul cu 1 m în ... (vezi toată discuția)