avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibila eroare in cadastru. cum se poate remedia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibila eroare in cadastru. cum se poate remedia?

Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie:

1. Am cumparat anul trecut un teren cadastrat, intabulat, cu toate actele in regula. Intabularea acelui teren ( T ) s-a facut in 2008, noi l-am cumparat in 2017.

2. pe una din laturile terenului T sunt 4 vecini, in ordine A, B, C si D. A si B au cadastru si intabulare facute anterior anului 2008. C si D nu au intabulare si cadastru nici acum, fiind vorba de niste mosteniri nedezbatute de ani de zile.

3. in 2008, cand s-a facut intabularea terenului T, inginerul topometrist care a facut cadastrul a fost fortat de cadastrul vecinilor A si B, care muscasera un pic din terenul T, sa muste si el un pic din terenurile C si D, ca sa-i iasa suprafata din titlul de proprietate. Prin urmare, limita de proprietate nu mai este o linie dreapta, asa cum era situatia istorica a locului, ci una franta.

4. la cadastrul parcelelor A si B, facut candva inainte de 2008, cred ca s-a strecurat o greseala, pentru ca ramane intre ele o fasie de teren necadastrata, lata de vreo 3 m, care acum dupa schite nu apartine nimanui. Acolo se pierde suprafata.

4. in momentul actual, vecinii C si D sunt nemultumiti, pentru ca ei pierd la suprafata din cauza acelei linii frante, care musca din terenul lor. Suprafata in teren exista, dar nu si in acte. Si lor le dau dreptate, dar si noi vrem sa respectam actele pe care le avem. Cum se mai poate rezolva legal?

Daca cineva vrea sa studieze mai mult problema, pot trimite si schita pe e-mail ca sa se vada mai bine despre ce-i vorba.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi. :)

Alte discuții în legătură

Cadastru - suprafata diferita. anton grigore anton grigore Am fost pusa in situatii diferita la interval de 2 ani, si anume: 1) In primul caz, suprafata din cadastru era mai mica decat cea ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva incheierii de intabulare fd fd ce cale de atac am impotriva incheierii de intabulare prin care un vecin si-a intabulat in cursul anului 2008 si o fasie din terenul meu ? Arat ca am luat ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)