avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deosebirea dintre grantuire si tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deosebirea dintre grantuire si tulburare de posesie

care este deosebirea dintre grantuire si tulburare de posesie in cazul unui teren agricol revendicat de doua parti care se considera proprietari
Cel mai recent răspuns: eli67 , utilizator 18:57, 12 Mai 2009
In primul rand granituirea este o actiune civila, in timp ce tulburarea de posesie este o actiune penala .
In afara de acest lucru. Ma intereseaza cand fapta este tulburare de posesie si cand este grantuire.
Actiunea in granituire este o actiunea reala, petitorie , imprescriptibila , imobiliara(poate fi introdusa oricand -spre deosebire de actiunea in stramutare de hotare-care e prescriptibila ) este o actiune civila , ce are ca obiect stabilirea limitelor unui fond .

Tulburarea de posesie este o infractiune prevazute de Codul Penal , care este savarsita prin posesia nelegitima , de catre o terta persoana , a unui bun imobil.

(poate fi savarsita de catre insusi proprietarul bunului imobil.)
Aceasta poate fi savarsita prin violenta , prin defiintarea semnelor de hotar etc.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
În speţă este vorba despre două case aflate în aceeaşi curte care nu au fost despărţite de un gard întrucât au aparţinut unei singure persoane. După decesul acesteia, fiul moştenitor a vândut una dintre case unei terţe persoane în primăvara anului 2007, iar aceasta a construit un gard despărţitor între cele două case în anul 2008. Fiul defunctului a considerat că gardul a fost construit pe terenul său, mai exact pe curtea lui, motiv pentru care a făcut reclamaţie la Poliţie pentru tulburare de posesie, dar menţionez faptul că în momentul vânzării casei nu este specificat în contract suprafaţa exactă de teren care este atribuit casei vândute.
În consecinţă în cauză ce se impune grănţuire sau tulburare de posesie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Abuz gheorghe andrei gheorghe andrei buna ziua. acum 15 ani parinti mei au vandut apartamentul si au luat un teren la tara dar exista o mica problema pe acel teren exista o casa veche pe care ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema legata de terenul casei mele.am cumparat un teren cu un perete de casa al vecinului intrat in curtea noastra .Neavind proiect ... (vezi toată discuția)