Actiunea in granituire este o actiunea reala, petitorie , imprescriptibila , imobiliara(poate fi introdusa oricand -spre deosebire de actiunea in stramutare de hotare-care e prescriptibila ) este o actiune civila , ce are ca obiect stabilirea limitelor unui fond .
Tulburarea de posesie este o infractiune prevazute de Codul Penal , care este savarsita prin posesia nelegitima , de catre o terta persoana , a unui bun imobil.
(poate fi savarsita de catre insusi proprietarul bunului imobil.)
Aceasta poate fi savarsita prin violenta , prin defiintarea semnelor de hotar etc.
În speţă este vorba despre două case aflate în aceeaşi curte care nu au fost despărţite de un gard întrucât au aparţinut unei singure persoane. După decesul acesteia, fiul moştenitor a vândut una dintre case unei terţe persoane în primăvara anului 2007, iar aceasta a construit un gard despărţitor între cele două case în anul 2008. Fiul defunctului a considerat că gardul a fost construit pe terenul său, mai exact pe curtea lui, motiv pentru care a făcut reclamaţie la Poliţie pentru tulburare de posesie, dar menţionez faptul că în momentul vânzării casei nu este specificat în contract suprafaţa exactă de teren care este atribuit casei vândute.
În consecinţă în cauză ce se impune grănţuire sau tulburare de posesie?
Abuz
gheorghe andrei
buna ziua.
acum 15 ani parinti mei au vandut apartamentul si au luat un teren la tara dar exista o mica problema pe acel teren exista o casa veche pe care ... (vezi toată discuția)