avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz

buna ziua.
acum 15 ani parinti mei au vandut apartamentul si au luat un teren la tara dar exista o mica problema pe acel teren exista o casa veche pe care trebuia neaparat sa o renoveze asa ca am stat cu chirie timp de 2 ani. in acest timp vecinul din spate a intrat un metru in curtea noastra cu o magazie spunind ca noi am intrat la el in curte.
noi am chemat de la primarie pe cineva care era in cauza si sa constatat ca vecinul respectiv nu numai ca a intrat la noi in curte dar avea mai mult teren decat avea in acte.
acel domn de la primarie a spus ca sa ne intelegem si cum nam avut cu cine sa ne intelegem totul a ramas asa
ce as putea sa fac pentru k parinti vor sa-mi treaca terenul si casa pe nume si nu pot pana nu rezolv aceasta problema?
va rog a ma ajuta.
multumesc
il dati in judecata pentru tulburare de posesie
Banuiesc ca nu aveti cadastru pe terenul cumparat si atunci o data cu actiunea de tulburare de posesie puteti promova si actiune in granituire cu vecinul.
Tulburarea de posesie trebuie sesizata Pol, respectiv Parchetului , printr-o plangere.


Posesia , de buna sau rea credinta , poate conduce la invocarea uzucapiunii.

Trebuie stabilite cu exactitate limitele dintre cele doua fonduri vecine.Posesia de 30 de ani , indiferent ca este de buna sau rea credinta , poate opera , chiar in lipsa existentei vreunui just titlu.

Insa posesia de scurta durata , cuprinsa intre 10 - 20 de ani , trebuie sa contina elementul bunei credinte (care nu se prezuma , ci trebuie dovedita), si un just titlu .


Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea stabilirii limitelor celor doua fonduri vecine (acest fapt poate conduce la demolarea magaziei ), ulterior parintii putand sa va doneze /respectiv vanda terenul si casa aferenta.(actiunea in granituire este una imprescriptibila , o puteti introduce oricand , la judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.)


Renovarea o puteti face chiar acum.



Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune holiday holiday Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1956 un teren pe care ulterior au construit o casa. Dupa decesul parintilor eu si fratele meu (singurii ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dancoman dancoman Buna ziua.Am mostenit de la parinti un teren(pe care se afla o casa aproape cazuta).La fata locului facand masuratoarea latimii lui am constatat ca vecinul a ... (vezi toată discuția)