Buna ziua.Am mostenit de la parinti un teren(pe care se afla o casa aproape cazuta).La fata locului facand masuratoarea latimii lui am constatat ca vecinul a intrat trei metrii(pe o lugime de 500m)pe acest teren(in intravilan avand un gard vechi,oblig fata de intrarea principala de la strada).Ma intereseaza cum pot proceda legal pentru a imi reintra in posesia terenului ocupat,mentionez ca terenul(cel in continuarea ,,intravilanului,,)ocupat este lucrat,actualmente fiind plantat grau.Deasemenea va rog sa imi spuneti daca exista vre-o lege care sa-mi interzica arderea resturilor din gradina(crengi,gunoaie,etc)rezultate din curatenia efectuata pe acest teren.Multumesc.
puteţi exercita o acţiune în revendicare în cadrul căreia va trebuie să dovediţi, în instanţa civilă, că suprafaţa supusă revendicării vă aparţine.
În măsura în care vecinul dvs a fost de rea credință când a mutat hotarul, acesta poate fi obligat la plata unor daune, urmare a faptului că v-a lipsit de folosința bunului.
de asemenea, preventiv, puteţi introduce o acţiune în grăniţuire, în cazul în care vecinul dvs nu ar recunoaște linia de delimitare a fondurilor învecinate.
...nu există nicio lege care să interzică arderea resturilor vegetale atâta timp cât arderea este controlată, supravegheată...
Multumesc mult,oare reprezentanti ai primariei nu pot intervenii delimitand acest teren(am mai auzit ca in cazuri de genul acesta au venit ,au masurat si au batut tarusi)