avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.Am mostenit de la parinti un teren(pe care se afla o casa aproape cazuta).La fata locului facand masuratoarea latimii lui am constatat ca vecinul a intrat trei metrii(pe o lugime de 500m)pe acest teren(in intravilan avand un gard vechi,oblig fata de intrarea principala de la strada).Ma intereseaza cum pot proceda legal pentru a imi reintra in posesia terenului ocupat,mentionez ca terenul(cel in continuarea ,,intravilanului,,)ocupat este lucrat,actualmente fiind plantat grau.Deasemenea va rog sa imi spuneti daca exista vre-o lege care sa-mi interzica arderea resturilor din gradina(crengi,gunoaie,etc)rezultate din curatenia efectuata pe acest teren.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 11:15, 6 Aprilie 2012
puteţi exercita o acţiune în revendicare în cadrul căreia va trebuie să dovediţi, în instanţa civilă, că suprafaţa supusă revendicării vă aparţine.
În măsura în care vecinul dvs a fost de rea credință când a mutat hotarul, acesta poate fi obligat la plata unor daune, urmare a faptului că v-a lipsit de folosința bunului.
de asemenea, preventiv, puteţi introduce o acţiune în grăniţuire, în cazul în care vecinul dvs nu ar recunoaște linia de delimitare a fondurilor învecinate.

...nu există nicio lege care să interzică arderea resturilor vegetale atâta timp cât arderea este controlată, supravegheată...
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
george_puchiu, utilizator
Multumesc mult,oare reprezentanti ai primariei nu pot intervenii delimitand acest teren(am mai auzit ca in cazuri de genul acesta au venit ,au masurat si au batut tarusi)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
în situația dvs, primăria nu poate face nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ardere resturi in curte palnyc palnyc Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa se aprinda focuri in curtile/gradinile de pe langa case. Am un vecin care arde periodic ceva si miroase ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren mihaibatranu mihaibatranu Detin un teren agricol intravilan situat la periferia capitalei, delimitat de curand dar neimprejmuit, lucru pe care nu l-au facut nici ceilalti vecini. Azi ... (vezi toată discuția)
Granituire fara drept ionfliundra ionfliundra Sunt in proces de suprapunere de titluri de proprietate cu un vecin. Dupa cinci ani de proces vecinul a inceput sa delimiteze cu gard de crengi vecinatatea cu ... (vezi toată discuția)