avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ardere resturi in curte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ardere resturi in curte

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa se aprinda focuri in curtile/gradinile de pe langa case. Am un vecin care arde periodic ceva si miroase foarte urat. Nu cred ca sunt frunze. Dar e legal sa se arda frunze sau plante uscate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:24, 10 Noiembrie 2014
Teoretic nu este legal (exista o norma care interzice arderea gunoaielor) insa uneori dat fiind obiceiul locului se accepta situatii in care se pot arde resturi vegetale, paie, frunze, etc (fapte neincriminate de norma juridica). Deci ...sesizati primaria , iar ei sunt cei mai in masura sa puna in aplicare legea acolo la dvs. in sat (prin organele proprii sau prin politia locala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arderea resturilor vegetale din gospodării - reglementări? Lucian_MM Lucian_MM Bună ziua. Am următoarea problemă: Locuiesc la țară într-un sat destul de aglomerat, din punct de vedere al problemei care urmează să v-o ... (vezi toată discuția)
Arderea gunoiului/ paielor in curti Pink_Martini Pink_Martini a venit primavara si se simte si la mine la sat. Oamenii au inceput sa arda in curte paie de porumb si gunoi printre care cirpe, pene, cauciucri si hirtie cu ... (vezi toată discuția)
Ardere deseuri vegetale avand ca urmare pagube materiale Edward_w92 Edward_w92 Stiu ca sunt anumite reglementari in aceasta privinta dar nu gasesc un articol de lege in care sa se specifice exact ce intelegem prin daune materiale produse ... (vezi toată discuția)