avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arderea resturilor vegetale din gospodării - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arderea resturilor vegetale din gospodării - reglementări?

Bună ziua.
Am următoarea problemă:

Locuiesc la țară într-un sat destul de aglomerat, din punct de vedere al problemei care urmează să v-o expun.
De când a venit toamna (septembrie, adică), am doi-trei vecini care ard constant resturile vegetale din gospodărie: ieri o grămadă cu frunze uscate, azi o grămadă cu frunze uscate, mâine o grămadă cu frunze uscate și tot așa.
Tot fumul rezultat din activitatea acestor vecini mă împresoară zilnic, timp de mai multe ore. Nu ar fi o problemă atât de mare dacă nu aș avea în gospodărie doi bolnavi de astm bronșic - care se știe că nu are cel mai bun prieten fumul.

Întrebarea mea este următoarea: există un cadru legislativ care să limiteze / interzică arderea resturilor vegetale din curți, cadru pe care să-l pot folosi în discuțiile cu respectivii vecini și / sau autoritățile? Dacă da, care și dacă da, către ce autorități pot face o plângere, în cazul în care vecinii nu vor „o amiabilă”?

Vă mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista ... pop sorin pop sorin Referitor la arderea materialelor vegetale din gospodarie, exista alt act normativ decat ORDIN nr. 579 si 162 ? ``Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a ... (vezi toată discuția)
Ardere resturi in curte palnyc palnyc Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa se aprinda focuri in curtile/gradinile de pe langa case. Am un vecin care arde periodic ceva si miroase ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vin și eu cu o întrebare la voi,poate reușesc ... Ionion84 Ionion84 Buna seara. Vin și eu cu o întrebare la voi,poate reușesc să găsesc răspuns aici și o rezolvare la problema pe care o am. In urma cu 2 ani mi-am ... (vezi toată discuția)