avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recuperare onorariu avocat

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie neplacuta. Am castigat un proces civil, iar la faza de apel am angajat un avocat care sa ma resprezinte, dar din pacate avocatul nu a citit dosarul si nici nu s-a implicat!
Ce sanse am sa imi recuperez banii ce i-am dat la avocat?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 21:16, 23 Decembrie 2019
Nici o sansa,daca av respectiv a fost prezent la termenele de judecata inseamna ca si-a indeplinit obligatiile din contract.Sustinerile dvs sunt subiective si nu constituie un motiv pt a solicita restituirea onorariului.
Dar am dovezi clare ca nu a citit dosarul! Am avut declaratii care erau in favoarea mea, nu stie ce acte sunt in dosar!
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
gabriela18051968, utilizator
Infracţiuni de serviciu
Art. 298
Neglijenţa în serviciu
Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
Cu o precizare importanta: avocatul nu este functionar public, prin urmare nu poate fi subiect activ al infractiunii de neglijenta in serviciu!
Nu cred ca aveti sanse sa rezolvati ceva.
Era indicat sa aveti grija ce avocat va angajati.

Angajarea avocatului este ceva care nu prea se ia in seama de oameni si ii costa...

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Cazul "valiza" december december Sunt convins ca marea majoritatea ati auzit despre acest "caz". Facand abstractie de partea fotbalistica care personal nu prea ma intereseaza cred ca ... (vezi toată discuția)
Antrenare raspundere functionar public Meridivs Meridivs Va rog sa ne spuneti daca un functionar public poate fi tras la raspundere in instanta pentru neglijenta in serviciu si acte intocmite defectuos, fara ... (vezi toată discuția)