avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum recuperez banii opriti ca girant din cauza unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum recuperez banii opriti ca girant din cauza unui rau platnic

Sotul meu a girat pe fosta lui iubita, in urma cu 6 ani, pt ca aceasta sa obtina un imprumut de la un CAR. Dupa ce relatia s-a incheiat, fata a refuzat sa isi mai plateasca ratele, constienta fiind de faptul ca el era singurul girant si ca va avea de suferit financiar daca ea nu-si va respecta obligatia de plata. Intre timp ei nu i s-au mai gasit venituri sau bunuri care ar fi putut fi executate si in prezent sotul meu are instituita poprire pe salariu. Povestea asta dureaza de aproximativ 1 an , am luat legatura cu ea, nu are nici un gand sa mai plateasca vreun leu, pe motiv ca ...atunci cand erau impreuna, o parte din bani i-ar fi folosit impreuna si ca ea considera ca, atat ca a platit, a fost suficient.:( ... Situatia noastra financiara este mai mult decat afectata de pierderea acestor bani. Ce putem face ca sa ne recuperam banii?...avem 3 copii in momentul de fata si chiar nu e cazul sa pierdem bani pe apa sambetei asa... fiindca nu vor unii sa-si achite datoriile.
Cel mai recent răspuns: decumariana , utilizator 13:42, 16 Aprilie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante concret cand a incetat plata imprumutului,nu de alta dar trebuie sa analizati sa nu intervina termenul de prescriptie de 3 ani
Daca fosta iubita nu are bunuri in evidenta prin care creditorul prin executor judecatoresc sa recupereze imprumutul,trebuie sa va determine sa analizati responsabil orice demers,pentru ca va puteti confrunta cu situatia in care chiar daca ati obtine in instanta hotarare favorabila,
la randul dvs sa nu aveti posibilitatea sa recuperati suma dispusa de instanta
Girantul are dreptul de a da in judecata rau platinicul si sa il execute silit dupa aceea.
Creditul a fost luat in 2009, iunie, valoarea fiind 2500 lei. S-au platit rate pana in decembrie 2009, cand ei s-au dspartit, apoi el nu a mai avut cunostinta de acest imprumut, daca ea isi facea platile sau nu. In 2011, aprilie, s-a obtinut hotararea judcatoreasca prin care s-a incuviintat executarea silita atat a titularei imprumutului cat si a girantului pt recuperarea sumei de 4800 lei cat a ajuns in urma neplatiii, penalitatilor, chleltuieli de judecata etc. Abia din decembrie 2014 s-a pus poprire pe salariul sotului meu.Neavand nici o veste despre acest imprumut atatia ani, am dedus ca si-a rezolvat problemele, nu ne asteptam la asa ceva. Ea are venituri, administreaz un ziar local, se lauda cu banii pe care ii castiga, insa banuiesc ca toate veniturile le are pe numele mamei ei, tocmai din cauza datoriilor pe care le mai are si pe la alte institutii. De buna voie cert este ca nu vrea sa plateasca, am incercat sa port o discutie cu ea, insa inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular credit care nu a platit banca niciodata timp de 12 luni si girant obligat sa plateasca suma pentru acest titular danielarusu danielarusu Buna ziua! Vă supun atenţiei un caz al colegelor mele: Situaţia este următoarea : În urma cu un an una dintre colege a rugat+o pe alta sa o gireze ... (vezi toată discuția)
Contract de credit cristinaaa cristinaaa Buna zua,in luna febroarie am facut un credit ptr iubitul meu,eu nu am beneficiat deloc de bani din credit, acum ne-am despartit, cum as putea sa-l fac sa ... (vezi toată discuția)
Girant cu poprire pe salariu Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant la un credit in 2007 in care care titularul a achitat ratele pina in 2010 apoi a vindut o masina unui avocat cu care a incheiat un act de mina ... (vezi toată discuția)