avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntarea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntarea concediului de odihna

Buna ziua,

Cu ce perioada inainte trebuie facuta cererea pentru concediu de odihna?

Intreb deoarece eu am facut aceasta zile cu 30-33 zile inainte de perioada ceruta, insa am citit in lege (art 143. paragraful 4) cum ca ar fi 60 de zile aceasta perioada.

Imi puteti da o parere / un sfat?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 15:22, 23 Iunie 2009
Efectuarea concediului de odihna se face pe baza unei programari stabilite de angajator si reprezentantii salariatilor sau sindicat, la sfarsitul anului pentru anul urmator. Aceasta ar fi varianta ideala.NU cred ca daca ati facut cererea de concediu doar cu 33 de zile inainte va afecteaza cu ceva.
Importanta este aprobarea unei cererei de CO. Programarea CO tine de organizarea activitatii firmei, care ar trebui sa puna la dispozitia angajatilor un tabel prin care fiecare angajat sa isi programeze CO. Ulterior, angajatul depune o cerere prin care solicita CO. Important este ca dupa depunererea acestei cereri sa aveti raspunsul la ea, sa stiti daca s-a aprobat sau nu.
Angajatorul NU a efectuat nici o programare a concediilor pe acest an.

Din raspunsul sau rezulta clar ca eu am fost primul care a solicitat CO, iar acest raspuns nu era un DA explicit, ci o afirmatie din care eu ca angajat am inteles ca am acordul.

Daca se poate sa trimit cuiva discutia cu angajatorul [email] pt a-mi putea confirma daca reprezinta sau nu acordul sau ar fi minunat.

Va multumesc pt raspunsuri
Asa cum cererea se face in scris, la fel si aprobarea trebuie sa fie in scris. Altfel dati nastere la interpretari diferite si discutii inutile in cadrul unitatii.
raspunsul a fost dat in scris prin intermediul unui email deoarece patronul nu este in tara si aceasta este singura modalitate de comunicare

Alte discuții în legătură

Se poate refuza concediul de odihna? Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am ... (vezi toată discuția)
Refuzul acordarii co si demisia la zi MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, sotul meu a solicitat in mai multe randuri in scris acordarea CO fara a primi un raspuns (in conditiile in care mai are si 5 zile de CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna mnd mnd Codul Muncii spune ca angajatorul trebuie sa faca programarea concediilor de odihna astfel incat fiecare salariat sa beneficieze de o perioada de minimum 15 ... (vezi toată discuția)