avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor doreste ca parintii sa renunte la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor doreste ca parintii sa renunte la custodie

Buena ziua,

Va expun următoarea problema. Este vorba despre 2 minori, unul de 11 ani iar celălalt de 7 ani care practic nu mai vor sa trăiască sub custodia tatălui. Nu este un moft, tatăl lor se poarta extrem de urat cu ei, ii folosește ca un mijloc de a obţine tot ce își dorește. Este posibil ca minorii sa obțină un fel de capacitate de exercițiu temporar? Nu vor rămâne singuri pentru ca sunt rude apropiate care i-ar adopta imediat doar ca tatăl nu ii lasă nicicum. Este vreo metoda legala? Tatăl nu va renunța niciodată de bunăvoie la drepturi pentru ca nu e in beneficiul lui. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 30 Martie 2015
Nu este posibil aşa ceva.
Dacă am fi în lumea civilizată. copiii ar putea suna la "Telefonul copilului" să se plângă dacă părintele i-a tratat în mod necorespunzător.
Telefonul copilului există şi în Romania, s-a copiat, ca mai toate legile, de la străini, dar acel telefon este direcţionat la DGASPC, care are atribuţiuni restrânse, în cel mai fericit caz, în urma telefonului, vor merge la domiciliul minorilor şi-l vor audia pe tata, care va declara cât de mult îi îngrijeşte el pe copii.
Copiii sunt prea mici ca să fie băgaţi în seamă.
Numai în cazul în care tatăl îi agresează fizic, cu scandal, martori, Poliţie, sânge, sau dacă-i lasă încuiaţi în casă zile întregi fără mâncare şi atunci cineva sesizează autorităţile, poate-poate pot fi trimişi în plasament.
Trebuie sa discutati cu un avocat, poate lui ii veti spune exact la ce fel de comportament va referiti. Mama banuiesc ca nu au acesti copii, nu ziceti nici la ce grad de rude va referiti. Nu e musai ca o ruda sa ii adopte, copiii pot fi luati in plasament de catre rude sau pot avea locuinta la rude , conteaza f mult cazul in sine, ori dvs nu dati detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor la alta persoana (tata plecat si mama decedata) ionescucarmen ionescucarmen buna ziua! in ce temei as putea cere ca unui minor sa I se stabileasca locuinta la alta persoana decat tatal? mama este decedata iar tatal s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
Persoane care pot fi trecute in intretinerea unui salariat anca2sm anca2sm Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Avem un caleg care e singur intretinator de familie. Familia sa e formata din copii lui din prima casatorie, ... (vezi toată discuția)