avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare la nivelul studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare la nivelul studiilor

Sunt functionar public, am studii superioare dar sunt retribuit cu salar minim pe economie. Ce ar trebui sa fac sa pot fi retribuit la nivelul studiilor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 30 Martie 2015
Conform art.162 alin.2 C.mun., sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.

Orice angajator, indiferent de sectorul de activitate, este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Probabil ca, ceea ce doriti dvs se va intampla odata cu adoptarea noii legi a salarizarii pentru sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul pentru contabil primar oradea mariaveronica77 mariaveronica77 M-ar interesa sa stiu cu cat se incadreaza un contabil ce face contabilitate primara in oradea salariu brut, dar cel pentru economist. Exista un minim de la ... (vezi toată discuția)
Neplata studii superioare !!! oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara, caut un specialist al dreptului muncii, care as dori daca imi poate exprima o parere avizata despre o speta: In cadrul unui compartiment ... (vezi toată discuția)
Cor jenicaprod jenicaprod Daca am studii superioare, dar legea si COR in Romania prevad functia pt. studii medii, pot fi platit pt. studii superioare? (vezi toată discuția)