Am o sentinta civila definitiva si executorie prin neapelare intr-un proces incheiat recent,acum vreo 3 luni. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun termen in care pot cere lamurirea dispozitivului. Avind in vedere ca sentinta e deja definitiva mai cere instantei de fond sa lamureasca dispozitivul?
Lamurirea dispozitivului se poate solicita oricand , potrivit art,. 443 c.pr.civ ., numai completarea hotararii se poate cere doar in interiorul termenului de apel sau recurs.
E ceva ce nu inteleg: sentinta civila legalizata si executorie prin neapelare am depus-o institutiei pt a fi pusa in executare,obiectul fiind o recalculare de drepturi banesti.
Daca sint nelamuriri in executarea ei cine are obligatia solicitarii instantei pt lamurirea dispozitivului? Eu ,care am fost reclamanta in dosar sau institutia care trebuie sa execute sentinta si nu intelege cum s-o faca?
Proces castigat
moshu82
Buna seara, am avut o problema cu firma la care am lucrat cu o plata nesalariala,i-am dat in judecata si am castigat procesul,instanta obligandu-i sa imi ... (vezi toată discuția)