avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drum servitute catre Primaria locala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drum servitute catre Primaria locala

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema . Detin un imobil achizionat prin programul Prima Casa 1 , in anul 2009 . Calea de acces catre imobil este pe un drum de servitute din care detin si eu o cota parte. De curand au inceput lucrari de modernizare in zona si extinderea retelei de utilitati etc. si am dori sa donam drumul catre primaria locala . Din pacate dintre toti vecinii doar eu am in contractul de credit specificat ca detin 1/6 din drum . Am intrebat la banca si nu au nimic impotriva donarii drumului doar sa primesc acordul Ministerului de Finante . Am cerut si de la Minister acordul si am primit ca raspuns ca , conform art. 1 alin 7 din OUG nr. 60/2009 , imobilul nu se poate instraina pe o perioada de 5 ani si nu se poate greva cu sarcini pe toata durata garantiei , si in baza acestui articol ei considera ca nu se poate dona . Va rog sa imi spuneti daca MF face referire doar la cei 5 ani (care au trecut deja) sau nu se va putea dona drumul atata timp cat creditul garantat de ei este in derulare .

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Donare drum servitute catre primaria locala acidvb acidvb Buna ziua , Va rog daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema . Detin un imobil achizionat prin programul Prima Casa de circa 9 ani de zile . Pe ... (vezi toată discuția)
Refuz banca pentru donare drum de servitute, ipotecat la banca, catre primarie G43RIEL G43RIEL Buna ziua Ma lovesc de urmatoarea problema - in anul 2008 am achizitionat prin credit ipotecar ([editat de admin]) o casa cu terenul aferent (400 mp) plus ... (vezi toată discuția)
Trei surori pentru vânzarea casei,fratele contra Kokood Kokood Suntem patru frați de pe urma tatălui care a decedat în anul 2016 .succesiunea s-a efectuat ușor, în urma căreia sîntem patru proprietari cu părți ... (vezi toată discuția)