avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REFUZ banca pentru donare drum de servitute, ipotecat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REFUZ banca pentru donare drum de servitute, ipotecat la banca, catre Primarie

Buna ziua
Ma lovesc de urmatoarea problema - in anul 2008 am achizitionat prin credit ipotecar ([editat de admin]) o casa cu terenul aferent (400 mp) plus cota indiviza de 1/25 din drumul de acces.
Anul acesta cei de la Primarie vor sa asfalteze drumul dar cum este si normal ne cer tuturor proprietarilor sa donam drumul de acces catre Primarie. Problema acum apare, pentru ca am fost la [editat de admin] sa intreb (doar verbal momentan) daca pot obtine accordul din partea lor pentru donarea drumului catre Primarie si mi-au spus ca nu se poate.
Am fost si am vorbit si cu un notar si mi-a spus ca pana acum nu s-a lovit de refuzul bancilor de a dona drumul catre Primarie pentru ca este si in beneficiul bancii (in caz de recuperare imobil se vand mai usor cele cu asfaltul la poarta).
Acum vreau sa fac o adresa catre [editat de admin] ca sa primesc un raspuns avizat si oficial si am nevoie de un sfat in redactarea adresei respective ca sansele de reusita sa fie cat mai mari. (ma gandesc ca este o situatie cu care v-ati mai intalnit si care stiti cum trebuie tratata).
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 00:12, 28 Mai 2011
Este posibil ca banca sa considere ca prin instrainarea (donarea) cotei indivize din drum pe care o detieti acum va scade valoarea de circulatie a imobilului si nu vor dori sa aprobe cererea dvs. De asemenea, e posibil sa ia in calcul faptul ca ulterior instrainarii cotei din drumul de acces va trebui sa vi se constituie un drept de servitute, de catre noul proprietar - Primaria si acest fapt nu reprezinta o certitudine la momentul de fata. Oricum, puteti depune la banca o adresa prin care solicitati sa aprobe donatia catre Primarie a cotei indivize din drumul de acces (mentionati toate datele imobilului, numar cadastral, carte funciara etc.), n-aveti ce pierde in caz de refuz, macar ati incercat. Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei surori pentru vânzarea casei,fratele contra Kokood Kokood Suntem patru frați de pe urma tatălui care a decedat în anul 2016 .succesiunea s-a efectuat ușor, în urma căreia sîntem patru proprietari cu părți ... (vezi toată discuția)
Cedare drum servitute catre primaria locala acidvb acidvb Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema . Detin un imobil achizionat prin programul Prima Casa 1 , in anul 2009 . Calea de acces ... (vezi toată discuția)
Donatie drum de servitute catre primarie costi90 costi90 Buna ziua , am cumparat prin programul \\"Prima casa\\" in anul 2013 un teren + casa , intrucat este o strada noua nu are asfalt si nici nu sunt trase ... (vezi toată discuția)