avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Emitere factura catre persoana fizica?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Emitere factura catre persoana fizica?

Buna ziua,
Sunt SRL-D, neplatitor de TVA. va rog sa imi spuneti daca pot emite factura catre persoane fizice? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andet , utilizator 14:23, 30 Martie 2015
Puteti sa emiteti factura, dar emiterea facturii nu va scuteste de avea casa marcat de electronica fiscala si de emiterea de bonuri fiscale.
Pentru orice prestare de serviciu, livrări de bunuri, va trebui să se emită factura.

Ordonanţa de urgenţă nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Norme:

Art. 4. - În sensul ordonanţei de urgenţă, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul.

Ultima modificare a Ordonanței de urgență nr. 91 a fost publicată în MO nr. 966 Partea I la data de 30.12.2014
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
popava, utilizator
Profilul firmei este - Tehnica dentara. lucrez cu cabinete medicale/ medici. Nu am casa de marcat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat simona68 simona68 Sunt o II cu activitate de ingrijire zilnica copii. Pentru serviciile prestate ar trebui sa eliberez bon fiscal sau factura si chitanta? (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa catre pf simecomed simecomed Suntem producatori de material izolant. A aparut un client PF care nu vrea sa-si dea CNP-ul pt intocmirea facturii. Suma este de 10.000 lei, plafonul PF-PJ se ... (vezi toată discuția)