intrebarea mea este, daca am platit un expert contabil, pt sa imi calculeze orele suplimentare, dar societatea a zis ca exspertiza este eronata, mai trebuie sa il platesc iar p acelasi expert pt alta, sa u se include in prima plata ?:(#-o va multumesc
Depinde de clauzele trecute in contract.
In conditiile in care se dovedeste faptul ca este eronat calculul, atunci intervine responsabilitatea expertului contabil, care nu a executat o lucrare de calitate si trebuie sa isi asume remedierea acesteia.
Dar de unde rezulta ca ar fi eronata expertiza? Pe ce isi bazeaza societatea aceasta afirmatie?
Sunteti in proces cu aceasta societate?
da sunt in process cu societatea, in contract scrie ca am lucrat 8 ore p zi, dar am lucrat 24,48, am avut martori .... si am ajuns la expertiza contabila, dn pacate nu mi am putut plati avocat.../ si am ajuns aici, dn pacate daca trebuie sa platesc iAr un expert trebuie sa renunt, am datorie deja 11 mil ...
Expertiza contabilă se poate face numai pe baza de documente.
Dacă societatea la care ați lucrat a întocmit pontajele cu 8 ore/zi (și bănuiesc că așa a făcut), nu văd cum v-ar fi favorabilă o expertiză contabilă. Expertul contabil ar putea cel mult să vă calculeze acele ore suplimentare, dacă instanța ar fi interesată să afle câte ore ați lucrat efectiv și care ar fi drepturile salariale cuvenite și atunci ar încuviința un asemenea obiectiv al expertizei, în urma audierii martorilor.
da p baza audieri martorilor a fost facuta, societatea a refuzat sa dea documentele, cu procesele verbale, sustine ca a fost furate de catre angajati, am colegi care deja au
cistigat procesul dar aveau avocat,eu nu mi am putut permite...
Motivul că au fost furate documentele nu poate fi acceptat. Legea contabilității prevede obligativitatea reconstituirii documentelor pierdute/ distruse/ furate.
Eu zic să faceți un efort și să vă angajați un avocat. Cheltuielile de judecată (deci inclusiv onorariul avocatului) se pot recupera prin decizia dată de instanță, dacă veți câștiga acest proces.