avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Operatiuni de incasari si plati in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Operatiuni de incasari si plati in numerar

Am o intrebare: Daca <Legea pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar...> a fost promulgata de Presedintele Romaniei? Si daca da, daca a fost publicata in Monitorul Oficial? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 14:34, 27 Mai 2015
Inca nu.
A aparut azi in monitorul oficial si va rog sa cititi la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc!..
Si as dori ca cineva sa poata verifica, daca Legea incasarilor si platilor in numerar este constitutionala. De ce, ca persoane fizice, (ma rog s-ar putea extinde si la p.juridice) sa fim obligati sa avem cont si sa platim comisioane grase bancilor si sa nu putem plati in numerar, de ex, daca cumparam o casa? Doar nu cumparam in fiecare zi...! E un atentat la proprietate, exact ca in cazul ridicarii masinilor.
Adica eu nu ma pot folosi de banii mei, asa cum vreau.
Si in cazul unei tranzactii imobiliare, cum se procedeaza? Se achita ordinul prin banca pt. vanzator si apoi se merge la notar? Dar daca apoi Vanzatorul nu se mai prezinta pt semnat? Sau se semneaza si apoi se achita? Se pune problema invers, nu mai are vanzatorul incredere.
Deci oricum exista un blocaj al banilor, se achita probabil de cumparator si se blocheaza de banca, pana la efectuarea tranzactiei...(banca devenind astfel un super controlor, ceea ce era doar pe vremea lui Ceausescu, cand banca efectua control dar doar la intreprinderi- atentie, care erau de stat!).
Ori eu ca si cumparator, ori vanzatorul nu poate folosi banii, cel putin o zi, pana se confirma tranzactia. Deci doua persoane sunt lipsite de folosinta proprietatii lor... Am explicat simplu, nu stiu sa explic juridic, dar...
Cert este ca nici macar in comunism persoanele fizice nu au fost obligate sa faca o tranzactie imobiliara prin banca si atunci si-au putut folosi banii sau proprietatea lor, asa cum voiau!!!
Poate are cineva o parere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil persoana fizica lilicu lilicu Doi investitori imobiliari , persoane fizice inregistrate in scop de TVA vand dupa 09.05 2015 un apartament de 30000euro unei persoane fizice. Se vor emite ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ethel ethel Buna seara, Se vinde un imobil. Cumparatorul vrea sa plateasca contravaloarea imobilului prin banca, virand contravaloarea bunului cumparat in contul ... (vezi toată discuția)