Am o intrebare: Daca <Legea pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar...> a fost promulgata de Presedintele Romaniei? Si daca da, daca a fost publicata in Monitorul Oficial? Multumesc.
Multumesc!..
Si as dori ca cineva sa poata verifica, daca Legea incasarilor si platilor in numerar este constitutionala. De ce, ca persoane fizice, (ma rog s-ar putea extinde si la p.juridice) sa fim obligati sa avem cont si sa platim comisioane grase bancilor si sa nu putem plati in numerar, de ex, daca cumparam o casa? Doar nu cumparam in fiecare zi...! E un atentat la proprietate, exact ca in cazul ridicarii masinilor.
Adica eu nu ma pot folosi de banii mei, asa cum vreau.
Si in cazul unei tranzactii imobiliare, cum se procedeaza? Se achita ordinul prin banca pt. vanzator si apoi se merge la notar? Dar daca apoi Vanzatorul nu se mai prezinta pt semnat? Sau se semneaza si apoi se achita? Se pune problema invers, nu mai are vanzatorul incredere.
Deci oricum exista un blocaj al banilor, se achita probabil de cumparator si se blocheaza de banca, pana la efectuarea tranzactiei...(banca devenind astfel un super controlor, ceea ce era doar pe vremea lui Ceausescu, cand banca efectua control dar doar la intreprinderi- atentie, care erau de stat!).
Ori eu ca si cumparator, ori vanzatorul nu poate folosi banii, cel putin o zi, pana se confirma tranzactia. Deci doua persoane sunt lipsite de folosinta proprietatii lor... Am explicat simplu, nu stiu sa explic juridic, dar...
Cert este ca nici macar in comunism persoanele fizice nu au fost obligate sa faca o tranzactie imobiliara prin banca si atunci si-au putut folosi banii sau proprietatea lor, asa cum voiau!!!
Poate are cineva o parere...
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.