avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu timp partial 4 ore/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu timp partial 4 ore/zi

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am un magazin cu 2 angajati, fiecare avand contract individual de munca cu 4 ore pe zi (20 ore/saptamana), in schimburi. De acum vor incepe sa lucreze si sambata. Intrebarea este cum trebuie sa procedez in aceasta situatie? In primul rand au voie, fiind cu timp partial? In cazul in care au voie va rog sa-mi spuneti pasii care trebuie urmati, nu am mai avut situatia asta si nu ma pricep.

A doua intrebare este daca administratorul poate sta el sambata (nu are contract de munca), ar fi o problema daca vine cineva de la ITM?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: niko79 , utilizator 16:46, 31 Martie 2015
Au voie sa lucreze si sambata , insa pentru acest fapt vor trebui sa primeasca un spor la salariu pentru munca in week-end si zile de repaus in alte zile ale saptamanii.
Deci daca ele lucreaza de luni pana sambata inclusiv, duminica si luni ar trebui sa fie libere. Acest spor trebuie raportat in Revisal? Cat este procentul pentru acest spor?
Legislatia muncii nu stabileste un cuantum minim sau maxim al acestui spor. El se poate stabili in suma fixa sau in cota procentuala.

Sporul pentru munca in zilele de repaus saptamanal se opereaza in REVISAL.
Multumesc si a doua intrebare, daca il gaseste pe administrator la vanzare, el neavand contract de munca e vreo problema?
Depinde de mentalitatea celor care vin in control.

Alte discuții în legătură

Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Orele lucrate sambata si duminica llumi llumi Buna ziua! Am o sectie unde se lucreaza 4 schimburi...adica se acorda cele 2 libere in alte zile decat sambata si duminica...intrebarea mea este...cum ... (vezi toată discuția)