avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evidenta stocurilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evidenta stocurilor

Este posibila shimbarea in timpul anului fiscal a metodei de evindenta a stocurilor? Poate prin politica firmei? Sau ca urmare a deciziei conducerii? Trecerea de la un program de contabilitate la alt program de contabilitate ar cere acest lucru pentru a facilita activitatea contabila. Poate fi considerata aceasta situatie temei legal pentru a trece de la o metda la alta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iustinac , utilizator 09:36, 1 Aprilie 2015
În OMFP 1802/2014 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate, se face referire la principiul permanenței metodelor, care spune că metodele de evaluare trebuie aplicate în mod consecvent de la un exercițiu financiar la altul. (secțiunea 2.4, pct. 50).

Totuși, la pct. 64 se prevede posibilitatea de a modifica politicile contabile (deci și a metodei de evaluare a stocurilor) ca urmare a unor modificări legislative sau dacă se consideră că astfel rezultă informații mai utile și mai credibile referitoare la operațiunile societății. Evident, acest lucru trebuie prezentat și în notele explicative la situațiile financiare anuale.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare durata normala de functionare cladire? LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua, am urmatoarea intrebare: se poate schimba durata normala de functionare a unei cladiri, de ex un apartament de serviciu care a fost cumparat in 2003 ... (vezi toată discuția)
Manualul de politici contabile sppsv2008 sppsv2008 eu lucrez la un serviciu din subordinea Primariei .am inteles ca incepand cu anul acesta, 2012, este obligatoriu ptr Institutiile publice Manualul de politici ... (vezi toată discuția)
Politici contabile sacko sacko cf omfp 3055/2009 art.10 trebuie elaborate politici contabile proprii. Intrebarea este daca aceste politici se intocmesc si la 30 iunie (bilant semestrial) sau ... (vezi toată discuția)