avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doua aspecte Legea 230/2007 si Legea nr. 34/2015 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doua aspecte Legea 230/2007 si Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36

Ce se intampla daca administratorul nu informeaza scris sau pri email Fiecare proprietar de apartament ? Ce sanctiuni si cine aplica sanctiunile ?
---Concret, administratorii trebuie sa informeze trimestrial, in scris sau prin posta electronica, proprietarii, membrii asociatiei de poprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiei de poprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari, se precizeaza in legea care se aplica de duminica.-----

Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 172 din 12 martie 2015 si a intrat in vigoare pe 15 marti.
Legea 230/2007. Ce se intampla daca deciziile Adunari Generale a As.de Proprietari nu sunt aduse la cunostiinta tuturor proprietarilor( Nu sunt afisate )
Explic: M-am trezit la usa cu niste muncitori care trebuie sa schimbe coloana verticala de apa care alimenteaza apartamentul .... Nu exista nicaieri afisat si instiintata aceasta decizie.Nu stiu cat costa ? Pentru ca nimeni nu mi-a comnuicat !
Intrebare este legal ori nu ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:53, 31 Martie 2015
telecomanda a scris:

Ce se intampla daca administratorul nu informeaza scris sau pri email Fiecare proprietar de apartament ?



Atentie sporita deoarece,modificarea la L nr 230/2007 nu precizeaza obligatia administratorului de imobil de informare individuala a proprietarilor ci,in conformitate cu disp
g) informarea trimestriala, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiei de proprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.”

Inseamna ca administratorii de imobil urmeaza sa informeze la loc vizbil=afisierul scarii/
imobilului sau posta electronica situatia financiara cu elementele de cheltuieli,venituri,
incasari
Se mai ridica problema ca nu toti proprietarii de imobil beneficiaza de internet,calculator,
laptop
Eventualele sanctiuni pot fi aplicate de autoritatile in drept=serviciul din primarie
Adunarea generala a membrilor proprietari adopta hotarari,nu decizii,care legal trebuiesc aduse la cunostiinta tuturor proprietarilor,conform disp L nr 230/2007
Art. 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Daca hotararile AG nu sunt aduse la cunostiinta proprietarilor,puteti solicita reprezentantului legal al asociatiei de proprietari sa respecte si sa aplice unitar disp L nr 230/2007 art 25 al 4
Daca inlocuirea instalatiei parte comuna a fost dispusa de adunarea generala,atunci,exista temeiul legal al interventiei si solicitarii
Pentru clarificari ,solicitati presedintelui de asociatie sa detalieze situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare cheltuieli asociatie de proprietari mir21 mir21 Buna, am o intrebare referitoare la cheltuielile Asociatiei de Proprietari, deoarece in ultima vreme s-au cam umflat cheltuielie. Sunt sau nu obligati sa ... (vezi toată discuția)
Penalizare de catre asociatia de proprietari: plata in plus lunar a 5 m3 apa rece si 5 m3 apa calda Ramona_Elena Ramona_Elena Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta: Asociatia de proprietari de care apartin penalizeaza lunar persoanele care nu dau la timp consumul de ... (vezi toată discuția)
Desecretizarea chiriilor incasate de asociatia de proprietari petre_marian petre_marian buna seara as dori sa stiu modalitatea prin care se poate afla suma actuala incasata de asociatia de proprietari din inchirierea spatiilor comunein ... (vezi toată discuția)