avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prezentare cheltuieli asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prezentare cheltuieli asociatie de proprietari

Buna, am o intrebare referitoare la cheltuielile Asociatiei de Proprietari, deoarece in ultima vreme s-au cam umflat cheltuielie. Sunt sau nu obligati sa prezinte proprietarilor cheltuielile asociatiei la interval de 3 luni, si daca da va rog sa-mi precizati unde este prevazut acest lucru, deoarece nu am gasit nicaieri dar s-a tot discutat despre acest lucru inca din 2014. Va multumesc.
Este vorba despre completarea la atribuţiile administratorului de imobil-introdusa prin Legea nr. 34/2015,care completeaza disp L nr 230/2007-publicata in Monitorul oficial nr. 172/2015 si intrata in vigoare la 15 martie a.c. ,care prevede,“
informarea trimestrială, în scris sau prin poşta electronică, a proprietarilor, membrii asociaţiei de proprietari, cu privire la situaţia financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari, sub semnătura proprie şi contrasemnată de preşedintele şi de cenzorul asociaţiei de proprietari”.

mir21 a scris:
Sunt sau nu obligati sa prezinte proprietarilor cheltuielile asociatiei la interval de 3 luni, si daca da va rog sa-mi precizati unde este prevazut acest lucru, deoarece nu am gasit nicaieri dar s-a tot discutat despre acest lucru inca din 2014.

Luna de luna se aduce la cunostinta proprietarilor cheltuielile asociatiei de proprietari asa cum prevede legea 230/2007 si HG 1588/2007. Asociatiile sunt obligate sa repartizeze cheltuielile pe listele de plata lunare si sa le afiseze la cel mult cinci zile de la primirea ultimei facturi de la furnizori.

Apoi, asa cum s-a scris mai sus, trimestrial se aduce la cunostinta proprietarilor situatia platilor, incasarilor, veniturilor si cheltuielilor asociatiei pentru trimestrul incheiat.
Cel putin odata pe an, in adunarea generala se prezinta participantilor situatia economica si financiara a asociatiei, raportul comisiei de cenzori, bugetul de venituri si cheltuieli....

Am cerut si eu administratiei sa afiseze la trei luni o lista in care sa cuprinda cheltuelile cu furnizorii de apa, caldura, gaze , gunoi ,ce datorii sint, cind s a platit ultima factura si suma platita precum o explicatie la fondul de reparatii, suma care trebuie stinsa, cit s a incasat si ce chektuieli de reparatii s au efectuat. Au luat FOC ! Evita. Ce sa le fac ? Am facut adresa catre Asociatia de Propietari din Primaria sector 2 si nu vor sa se implice, au spus ca locatarii din bloc sa rezolve problema. Nu am cu cine.
Pai dumneavoastra ati cerut sa se afiseze multe. Alt vecin vrea sa se afiseze altele iar altii si mai multe.
Cititi legea 230/2007 cu modificarile aparute si solicitati ca cei din conducrea asociatiei sa faca ceea ce prevede lewgea si nu ceea ce vrea fiecare proprietar.
Abia atunci cand nu afiseaza ceea ce prevede legea aveti motive de suparare, motive de a propune schimbarea celor din conducere.
Daca Legea 34/2015 a intrat in vigoare in 15 martie a.c.prevederile se aplica incepand cu trim. 2,al anului 2015 sau si trimestrului 1 , sau nu au aparut inca normele metodologice de de aplicare ? In cazul in care se aplica si nu are loc aceasta informare,conducerea asociatiei nu respecta prevederile legii, carei institutii isi pot indrepta frustrarea supararea membri asociatiei ? Care sant sanctiunile se pot adresa instantei?

Alte discuții în legătură

Doua aspecte legea 230/2007 si legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 telecomanda telecomanda Ce se intampla daca administratorul nu informeaza scris sau pri email Fiecare proprietar de apartament ? Ce sanctiuni si cine aplica sanctiunile ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie proprietari flori2009 flori2009 Buna ziua! Administratorul Asociatiei noastre de Proprietari, refuza systematic, desi am facut mai multe solicitari, sa imi dea acea informare trimestriala ... (vezi toată discuția)
Legea 277/2015 courvoisier courvoisier Nu stiu daca s-a vorbit pe aici de aceasta lege, am intrebat la CSM, doar asa, ca sunt si judecatori bine pregatiti pe acolo. Cititi si va cruciti! (vezi toată discuția)