avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Posibilitate blocare cont nou
Discuție deschisă în Executare silită

Posibilitate blocare cont nou

mia venit o poprire de salariu de la ex judecatorec acasa.la firma nu a ajuns nici acum,intre timp mi-am schimbat locul de munca la alta firma..patronul nou mi-a spus sa-mi fac un cont la o banca si sai dau contul respectiv..

o sa-mi vina poprire pe salariu si la firma asta?
poate sa-mi blocheze acest cont de tot sa nu mai am acces la el?

pot sa dau cumva alt cont care nu imi apartine?
Cel mai recent răspuns: simonaelena , utilizator 11:33, 6 Aprilie 2015
Da la toate intrebarile cu exceptia ultimei ...Dealtfel daca vine la noua firma poprire pe salariu, aceasta sa va opera inainte de plata. Colac peste pupaza va fi blocat si contul, considerandu-se a fi cont ca oricare altul. Prin urmare se va ajunge la poprire 100%, ca asa e in Romania si asa inteleg executorii impreuna cu bancile sa-si faca treaba: cu multa diligenta.
Daca dati contul unei alte persoane (de incredere fireste), sa nu aiba acea persoana probleme cu fiscul pentru ca incaseaza bani pe care nu-i poate justifica. O firma serioasa va verifica apartenenta contului printr-un inscris oficial de la banca.
Nu sunteti obligat sa va faceti cont.
Problema e ca executarea va va ajunge, angajatorul dvs va primi instiintarea ca dvs aveti infiintata poprire pe salariu.
Ce executare e, pt ce si de cand ?
Puteti sa dati contul altcuiva.
Puteti sa il dati si pe al dvs, chiar daca va fi blogat, 2/3 din salariu, vi se elibereaza.
Prin urmare se va ajunge la poprire 100%, ca asa e in Romania si asa inteleg executorii impreuna cu bancile sa-si faca treaba: cu multa diligenta.

Un exemplu de afirmație dată într-un autentic spirit românesc, că românii se pricep la toate.

Poprirea pe salariu, la angajator, este cu totul altceva decât poprirea pe contul bancar. Contul bancar este un buzunar în care, pe lângă alte sume intră și salariul. De aceea banca nu numai că nu poate refuza înființarea popririi, ci este chiar obligată să înființeze poprirea.
Că eliberează cash, la casieria băncii diferența de 2/3 dacă debitorul dovedește că poprirea e înființată și la angajator și se reține acolo cuantumul legal, este o altă problemă.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Mda, ce mai conteaza ca trebuie sa dai banca in judecata pentru ca refuza sa-ti dea acea cota de 2/3 din salariu, impingandu-ti in fata actele de la executor? Si asta cu ce bani in conditiile in care n-ai nici ce sa pui pe masa?

Nu-i apar pe datornici, pentru ca asta e, o investitie facuta intr-un moment inoportun costa; unii s-au intins mai mult decat plapuma, peste altii pur si simplu a dat un necaz. Dar de la legitimitatea creditorului de a-si recupera banii si pana la impingerea oamenilor la suicid din cauza lipsurilor grave si a abuzurilor executorilor e cale lunga (mai ieri a fost un caz de autoincendiere la Iasi pe acelasi motiv)

Deci atentie cand afirmati despre altii ca vorbesc ca sa se afle in treaba; intamplator am habar despre ce vorbesc...
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil
Cum ziceam, când vorbim despre ceva, e musai să ne pricepem, măcar un pic.
Există o bancă în piață care refuză să elibereze banii, asta nu înseamnă că toate procedează la fel.;)

Este suficientă o plângere penală împotriva Băncii și a angajatului care refuză eliberarea restului de salariu. Însă, este important să aduci băncii o adresă prin care angajatorul confirmă faptul ca a virat 1/3 către executor, neapărat același executor ce a înființat poprirea la bancă, sau măcar să fie același creditor urmăritor.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In cazul in care s a primit la societate o Dispozitie de poprire - emisa de un executor judecatoresc - care este cuantumul care se retine ... (vezi toată discuția)
Executare salariat gh3gh1 gh3gh1 s-a primit la unuitate o adresa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat. Ce inseamna ca tertul poprit trebuie sa indisponibilizeze si sa consemneze ... (vezi toată discuția)