avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcarea pe o straduta aflata in coproprietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcarea pe o straduta aflata in coproprietate

Buna ziua,

As avea nevoie de o edificare asupra unei probleme cu care ma confrunt de ceva vreme: locuiesc pe o straduta unde suntem 3 case cu drum de acces din drumul public. Ca sa va faceti o idee despre cum stau lucrurile, pot sa va spun ca prima casa pe dreapta e a vecinei (cu care am probleme), putin mai incolo pe stanga este casa mea si cativa metri mai incolo pe dreapta este a altui vecin. Fiecare are cate o masina, iar ultimul vecin care locuieste unde se infunda straduta isi parcheaza masina in curte. Avand in vedere ca sunt incepatoare, m-am inteles cu respectivul vecin sa ma lase sa imi parchez masina unde se termina straduta, pentru ca locul e foarte stramt si nu reusesc sa o parchez in curte. Pana aici, nicio problema. Intr-o zi ma trezesc ca prima vecina incepe sa isi parcheze masina tot unde mi-o parcam eu (de la ea de la casa este destul de mers pana in capatul strazii) Eu imi lasam masina tot in spatele ei, dar de fiecare data cand vroia sa iasa, trebuia sa ma duc sa o tot scot (de obicei dimineata la 7)

Vreau sa mentionez ca aceasta vecina are o parcare foarte mare, plus ca si-a pus si lant intre poarta si straduta ca sa nu cumva sa mai intoarca vreo masina pe bucatica acea ca ii se mananca vai Doamne. Intr-o dimineata ne-am certat foarte urat pe aceasta tema, ea motivand ca isi parcheaza acolo ca daca cumva se ia curentul ei nu ii se mai deschid portiile si cand revine curentul portiile se deschid singure si ii lovesc masina.
Asta e un risc pe care ti-l asumi atunci cand iti montezi un asa sistem... daca am face toti 3 la fel ce s-ar intampla?

Am urmatoarele intrebari: Cine are dreptul sa parcheze pe aceasta strada privata? Poate interveni politia in cazul unor neintelegeri? Care ar fi drepturile pe care le avem noi ca si coproprietari?

Va rog sa ma ajutati in aceasta chestiune!
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Sfat carla57 carla57 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor ... (vezi toată discuția)
Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Agresiune? sonia54 sonia54 Locuiesc la casa pe o straduta ingusta, cu un singur sens de circulatie, aproape de o intersectie. Vecinul meu, care are la proprietate deschideri pe 2 laturi ... (vezi toată discuția)