avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repausul saptamanal

Buna ziua!

In conditiile in care salariatii lucreaza si sambata inclusiv si sunt remunerati cu spor de 100 % am obligatia legala sa ii respect si repaosul de 2 zile pe saptamana? Adica duminica liber si inclusiv luni sau alta zi din saptamana?

Multumesc
Da, aveti obligatia de a-i acorda si zile libere chira daca ii acordati acel spor la salariu.
Nu se impun anumite zile din saptamana ca libere, asadar acest aspect poate fi negociat intre angajat si angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm- probleme vizate andreadia andreadia Buna Am avut un control Itm si inspectorii s-au legat de urmatoarele aspecte: 1. In situatia in care avem angajati care lucreaza si la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)