avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O amenda mai veche care e pe numele meu impiedica ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O amenda mai veche care e pe numele meu impiedica vanzarea masinii tatalui meu

Buna ziua,

Vin cu o dilema. De curand tatal meu a fost la primarie sa intrebe de datoriile pe care le mai are si i-a spus doamnei de acolo ca vrea sa vanda o masina. Doamna i-a spus ca are 2 amenzi pe rol. Una cu CNPul lui si alta cu CNPul meu. Mentionez ca eu nu am proprietati si am o amenda neplatita din sept. 2013. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate scoate fiscalul pentru a vinde masina daca tatal meu achita doar amenda de pe CNPul lui, intrucat este bunul lui, iar el si mama mea platesc impozit pentru masina, deoarece bunul a fost achizitionat in timpul casatoriei. Nu mi se pare normal sa fie el raspunzator si de amenda mea. Mentionez si ca amandoi (eu si tatal meu) avem acelasi prenume. Sa fi fost vreo confuzie la primarie? Ce este de facut in cazul acesta?

Astept un raspuns cu maxim interes. Va multumesc frumos, o zi buna in continuare! :)
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:44, 5 Aprilie 2015
Buna ziua,

Amenda dvs nu are cum sa influenteze situatia tatalui dvs.. Daca ar fi vorba de nume comun (nume de familie), sau de prenume (nume mic) cum ziceti dvs in postare.. atunci cam cate persoane ar avea probleme degeaba? Tatal poate vinde masina fara probleme. Sa plateasca datoriile proprietarilor (el si sotia daca sunt proprietari in comun), sa faca contract si sa inregistreze vanzarea la ANAF si la Politie. Cei de la Finante nu au de ce sa se opuna.

Succes,
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
Dana Fatol, Avocat
Am inteles asta. Exista posibilitatea vreodata ca o amenda (in cazul meu, care nu am proprietati sau bunuri care sa fie impozitate) sa fie trecuta pe rolul altcuiva (in cazul meu, pe rolul tatalui sau mamei mele, doar pentru ca am domiciliul unde il au si ai mei)?
Buna seara,


Pai asta era inrebarea.. daca situatia dvs influenteteaza situatia tatalui...

Nu, nu exista. Raspunderea penala si contraventionala e personala. Daca e vorba de daune e altceva....

Succes
Aha. Inca ceva: din ce am inteles, amenda mea s-a dus la ANAF, iar ei au trecut-o pe adresa de domiciliu si il obliga pe tatal meu sa o plateasca. Este normal asa ceva????
Buna ziua,

Nu, nu e normal si nu vad cum ar putea sa il oblige pe tatal dvs sa plateasca.

Alte discuții în legătură

Obținere certificat fiscal auto de la un proprietar care a decedat ulterior vanzarii Aurel B Aurel B Buna ziua. Am cumparat o masina a cărui proprietar a decedat ulterior . Defuncta nu mai are nimic pe rolul sau doar masina deoarece nu a apucat sa o soata din ... (vezi toată discuția)
Consecinte luare in spatiu anarsc95 anarsc95 Buna ziua! Acum 2-3 ani am avut o relatie cu un baiat. Lui ii expira buletinul,atat eu cat si el stateam fiecare la parinti.Mama lui era plecata din tara si ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)