Buna ziua. Am cumparat o masina a cărui proprietar a decedat ulterior . Defuncta nu mai are nimic pe rolul sau doar masina deoarece nu a apucat sa o soata din evidentă. Au facut certificat care atesta calitatea de mostenitori si in acest certificat nu este trecuta masina deoarece in baza c-v , notarul(a fost la 6 notari) nu au avut cum sa declare masina din moment ce defuncta o vânduse.
Cu acest certificat am fost la ditl s4 sa scoată certificatul fiscal si nu au putut. Succesiune nu are pe ce sa faca deoarece nu exista bunuri pe numele decedatei.
Au fost iar la notar cei 2 mostenitori justificări prin actul care atesta calitatea lor si au dat o declarație ca decedata a vandut auto către la data cand era in viata conform c-v din data de..... nici cu asta nu au putut scoate. Care este soluția? Am vb cu 3 av si au spus ca au toate actele necesare pt acest demers.
Multumesc.
Nu i-ati intrebat pe cei de la DITL s4 care este modalitatea de rezolvare?
Daca ati facut-o doar verbal atunci faceti o adresa scrisa si luati nr de inregistrare.
La ANAF se poate cere certificat de atestare fiscala ptr persoana fizica decedata iar din acel certificat va rezulta ca nu a ramas cu datorii neplatite pe lumea asta.
Ei (directorul general) imi raspund ca trebuie succesiune. Dar succesiune nu are cum sa fie dezbătută deoarece nu poate notarul sa pună in patrimoniu defunctei un bun pe care ea l a vandut in timpul vieții. Notarul(toti 6) au spus ca este infracțiune daca se face asa ceva si se pedepsește cu închisoare.... de aceea nu vor sa faca .
Datoriile le preiau moștenitorii , dar nu au dreptul sa scoata un bun de pe rol ca sa nu mai plătească impozit si sa plătească noul prop...