avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

buna ziua. am diabet zaharat din 2006 acum in prezent avand 22 de ani. beneficiez de indemnizatie , datorita gradului accentuat pe care l-am primit de la comisie
intrebarea este urmatoarea? am citit , dar inca nu sunt convins daca pot primi si pensie de invaliditate luand in considerare ca am probleme medicale datorita diabetului precum nefropatie autonoma, prolaps de valva aortica si mitrala.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 11:40, 5 Aprilie 2015
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca aveti un stagiu cat de mic de cotizare la pensie si daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Indemnizatia de handicap se poate cumula cu pensia de invaliditate.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc mult. insa din cate am citit sa dat o lege parca , in care nu se mai iua in considerare stagiile de cotizare ale persoanei. o zi buna
1. In raspunsul anterior v-am spus ca puteti beneficia de pensie de invaliditate daca aveti un stagiu de cotizare la pensie cat de mic (cateva zile, o luna etc.).

2. Ceea ce ati citit dvs. se refera la faptul ca o pensionare de invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare la pensie in functie de varsta solicitantului.
mergi si plateste o luna la casa de pensi in jur de 270 de ron si apoi mergi la comisia de expertiza a capacitati de munca si vezi daca primesti vreun grad pentru bolile tale dupa care te poti pensiona, fara acel certificat nu te poti sa sti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mă interesează ce drepturi de a se pensiona are o ... Cody69 Cody69 Buna ziua. Ma interesează ce drepturi de a se pensiona are o persoana de 55 de ani, cu diabet, care a muncit doar 9 ani cu carte de munca apoi fara . Și ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie caz de boala Velea vetuts Velea vetuts Am 50 de ani si sint operata cu histerectomie totala prolaps valva mitrala si depresie si va rog sa imi spuneti daca ma incadrez in iesirea la pensie de boala ... (vezi toată discuția)