avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Certificat de grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Certificat de grupa de munca

Buna ziua. Cum pot abtine sau recupera un certificat de grupa de munca dupa o perioada de 22 de ani cu un program de 6 ore in patru schimburi daca firma respectiva nu recunoaste ca am lucrat in domeniu toxic substante chimice si forte periculoase, de exemplu in pulverizarea diluant-nitrolac urelit si mai multe pulbere vopsele toxice pentru finisarea materile lemnoase. Multumesc frumos. cu respect Vasile Kegye.
Cel mai recent răspuns: kegla49 , utilizator 20:49, 24 Iunie 2009
1. In arhivele unitatii unde ati lucrat trebuie sa se gaseasca listele cu cei care au lucrat in grupe de munca, conform legislatiei de atunci. Sindicatele trebuie sa aiba si ele in arhiva lor o copie dupa astfel de liste.
2. Conform legilor existente in acei ani, perioada cat ati lucrat in grupe de munca trebuia sa fie inscrisa in carnetul de munca. Dvs. nu aveti aceste inregistrari in carnetul de munca?
Buna ziua. Nu este trecu in carte de munca nici un fel de grupa, pentru ca programul de lucru de 6 ore au fost pontate si recompensate cu 8 ore,ma mira faptul cum sa putut lucra legal in patru schimburi cu un program de 8 ore.
1. Se poate ca activitatea in mediu toxic sa fi fost recompensata prin acest program redus de lucru (6 ore) si platit ca timp normal (8 ore), fara sa fie neaparat in grupa I sau a II-a de munca.
2. De aceea v-am sfatuit sa va mergeti la unitatea unde ati lucrat sa verificati.
Multumesc frumos pentru raspunsuri cu stima Vasile Kegye.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti cu cate zile libere se recompenseaza o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala?sau mai bine zis, 8 ore inseamna ... (vezi toată discuția)
Grupele de munca kegla49 kegla49 Grupa de munca In subiectul asta vreau sa mentionez despre grupele de ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca stohanov stohanov Buna ziua O intreprindere avea ... (vezi toată discuția)