In subiectul asta vreau sa mentionez despre grupele de munca
Am lucrat la Intreprindrea I.P.S.U.I.C.- S.C. SATURN S.A. Satu Mare care apartinea de Industria Chimica ca sudor cu gaze protector bioxid de carbon si argon pentru sudura si taiere prin plasma intro sectie de turnatorie si de cimicale fabricat vopsele, intrun domeniu toxic ridicat,de unde am obtinut grupele de munca I.si II.dupa legea 50/1990.
Mai jos mentionez datele mai corecte,o Adeverinta de pe grupele de munc I.si II.
BIROUL PISM
ADEVERINTA
Se adevereste prin prezenta ca dl.KEGYE VASILE nascut la data de 06.06.1954 in localitate Satu Mare Jud. Satu Mare a fost angajatul Intreprinderi I.P.S.U.I.C.-
S.C. SATURN S.A. Satu Mare in perioada dupa cum urmeaza:
De la 21.05.1984 pana la 18.07.1985 a lucrat in calitate de sudor in cadrul Sectiei Chimicale S.500, loc de munca ce se incadreaza la Anexa I. pct.3 din Ord. 50/1990 coroborat cu art.3 din Ord.50/1990 in procent de 100%, grupa I.-a de munca.
De la 16.04.1986 pana la 01.11.1988 a lucrat in calitate de sudor in cadrul Sectiei Chimicale S.500, loc de munca ce se incadreaza la Anexa I.pct.3 din Ord. 50/1990 coroborat cu art.3 din Ord.50/1990 in procent de 100%, grupa I.-a de munca.
De la 01.11.1988 pana la 21.01.1992 a lucrat in calitate se sudor in cadrul Sectiei turnatorie S.800,loc de munca ce se incadreaza la Anexa II.pct.41 din Ord.50/1990 in procent de 100%, grupa II. de munca.
Datele de mai sus au fost extrase din statele de plata ce se gasesc la arhiva societatii noastra.
S-a eliberat prezenta adeverinta pentru a-i servi la Oficiul de Pensii Satu Mare.
Sant pensionat de boala de la data de 26.02.1999 fiind operat de doua ori cu Cilindrom de glanda parotida,tumoare cu suspect de cancer afectat de sudura cu gaz protector Argon (sudura Plasmagen) care radiaza radiatia Roetgen 100%.
As avea o intrebare,daca am dreptul la acest grupe de munca sau nu, pentru ca in Decizia de Pensionare nu mi-a fost trecut absolut nimic si nici din 20 de ani de campul mucii nu mi-a fost trecut numai 16 ani,nu stiu daca Armata si Somajul se cosidera in campul muncii.
Si daca am dreptul la acest grupele de munca in ce procedura pot obtine.
Multumesc cu stima.
1. De la pensia de invaliditate se trece direct la pensia pentru limita de varsta la data cand indepliniti conditiile.
2. - Perioada de stagiu militar este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si este valorificat la pensia pentru limita de varsta.
- Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie.
3. Depuneti la Casa de Pensii si adeverintele cu perioadele lucrate in grupe superioare de munca pentru a se putea calcula varsta de pensionare pentru limita de varsta.