avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere master si barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere master si barou

Buna ziua,
Sper sa fi nimerit bine cu postarea mea!
Am si eu o intrebare, va rog. Anul acesta termin Facultatea de Drept din cadrul unei universitati particulare din Bucuresti. Nu sunt hotarata de ceea ce vreau sa fac pe viitor. Lucrez in prezent la o societate civila de avocati, unde ei insista sa raman avocat stagiar. Problema e ca as avea salariul foarte mic (max. 1200 RON) si nu ma mai pot descurca cu atatia bani. Eu vreau sa dau si la master anul asta, dupa licenta, dar la stat. Asta pentru ca m-am saturat ca toata lumea sa imi spuna ca sunt o proasta si ca particulara o poate face oricine. Macar daca intru la taxa, stiu pentru ce dau bani. Credeti ca are vreo relevanta universitatea unde termini facultatea? Eu nu stiu ce sa mai cred! Ce sfaturi imi dati?
Cel mai recent răspuns: Coici , utilizator 20:30, 24 Iunie 2009
In opinia mea nu conteaza daca universitatea este de stat ori particulara , ci conteaza cunostintele pe care le dobandesti , competenta, capacitatea de a profesa ...este adevarat ca sunt voci care afirma ca invatamantul particular nu este de aceeasi calitate cu invatamantul de stat , insa , repet, consider ca nu acest aspect este i mportant, ci studentul, depinde cat de mult se implica el si cat de mult isi doreste sa studieze. Personal, sunt la un master la stat , tot in specializarea drept. Sincer, nu mi se pare a fi mare diferenta intre cerintele unei facultati particulare si cele ale unei facultati la stat. Chiar m-as fi asteptat la o mai mare exigenta ...se merge insa pe studiul individual si ni se cer lucrari cu ,,tinuta stiintifica"..cam asta se intampla....
In domeniul dreptului studiul individual conteaza
Da, multumesc pentru raspuns! Eu sunt interesata de masterul "Drept privat aprofundat", pentru ca societatea unde lucrez eu se axeaza pe civil, iar familiei mi-a placut mie mult in facultate. Inca o intrebare, daca se poate! Se intra greu la master la stat? Chiar azi m-am interesat si mi s-a spus ca de anul asta examenul va fi grila. Grila ma sperie. Mai multe detalii nu am primit, evident! Cum e? As avea sanse sa intru? E politie mare? Subiectele sunt gen INM? Ca de invatat, nu e prea mult, dar eu tot sunt speriata.
Depinde de unversitatea unde va veti inscrie. Fiecare isi stabileste modalitatea de examinare. Poate gasiti un master unde se intra cu concurs de dosare. De regula exista si locuri subventionate de la buget pentru masteranzii care a u avut medie mare la examenu lde licenta si deasemenea medii mari in anii de facultate, facandu-se media acestora. Exista si locurile cu taxa. Daca alegeti un master unde veti sustine examen grila , acesta este mai usor , in opinia mea. Examenul scris are si el avantaje , in sensul ca ofera o mai mare larghete, exprimarea , limbajul juridic , analogiile...pot oferi un plus de calitate lucrarii si s-ar putea sa fie un atu.
Sfat sincer: intereseza-te de modalitatea de desfasurare a cursurilor, ca sa stii daca poti sa ajungi. Daca vrei sa fii un masterand serior trebuie sa si participi la cursuri. Si eu gandeam la fel - in legatura cu facultatea de stat si particulara; m-am inscris la Drept (stat - FR) si pierdeam cate o zi pentru un examen (nu erau sali, nu venea profesorul, taxa dubla, carti in ultima secunda si le-am cumparat cam fortat, ca se facea lista etc) si in anul 3 m-am transferat la particulara (IDD - am facut doar 4ani, fata de 5 cati faceam la stat: taxa la jumatate, examen la ora programata, carti de la inceputul semestrului, personal politicos, amabil, nu-i deranjam cu prezenta la secretariat ca la stat). Nu regret decat ca nu m-am inscris din prima la particulara. {am avut si profesori care m-au lasat sa sustin examenul mai devreme decat eram programata -in ordinea numelor, pentru ca eram gravida - ceea ce la stat nu s-a intamplat niciodata cu colegele gravide}.

Alte discuții în legătură

Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare? andr2 andr2 Salutare! Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:) Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt ... (vezi toată discuția)
Concurs inm ADINA-MARIA ADINA-MARIA Buna seara. Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la ... (vezi toată discuția)
Sfat legat de masterat amitza amitza as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!! sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma ... (vezi toată discuția)