avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor vechime
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor vechime

Lucrez in invatamant ca personal didactic auxiliar. La data de 01.04.2015 am o vechime în muncă de 14 ani. Din 01.05.2014 si pana in 01.11.2015 sunt angajata cu contract de muncat timp partial 2ore/saptamana in doua proiecte europene. Vreau sa stiu daca aceste perioade se pot lua in calculul vechimii in munca pentru a beneficia de un spor de vechime de 20%.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 4 Aprilie 2015
Art.16 C.mun. :
...
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Astfel, munca prestata in temeiul oricarui tip de contract individual de munca constituie vechime in munca.

Daca in aceeasi perioada de timp aveti mai multe contracte individuale de munca, vechimea in munca nu se cumuleaza.
De exemplu, in perioada 01.01. 2015 - 01.01.2016 o persoana are mai multe c.i.m., indiferent de durata timpului de munca, perioada respectiva constituie 1 an vechime in munca. Insa, lastabilirea pensiei , i se vor cumula veniturile realizate din salarii in baza acestor c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime divele divele Cum se calculeaza vechimea in munca ptr. acordarea sporului de vechime la un salariat care cumuleaza 1/2 norma la o institutie si are norma de baza la o alta ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)
Vechime recunoscuta in invatamant lowpy lowpy Buna ziua, Urmeaza sa ocup un post didactic universitar si am cerut recunoasterea vechimii acumulate in domeniu ca angajat in alte companii in vederea ... (vezi toată discuția)