avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cod cpv
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cod cpv

exista undeva o mentiune a faptului ca se interzice cumulul de coduri cpv la achizitia directa?
Concret: daca eu am in plan sa cumpar un anumit tip de lucrari care valoreaza x euro, iar apoi datorita unor probleme trebuie sa cumpar acelasi tip de lucrari, dar care impreuna ar depasi pragul de 100 mii euro!
Pot sa fac achizitie directa? ptr ca art 19 spune ca depăşeşte echivalentul în lei a 30.000 euro exclusiv T.V.A. pentru fiecare achiziţie de produse ori servicii, respectiv a 100.000 euro exclusiv T.V.A. [i]pentru fiecare achiziţie de lucrări.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
vlad nicolae, moderator
Art.23 din OUG 34/2006 nu permite mai multe achizitii (de lucrari in speta) prin mai multe tipuri de proceduri, pentru acelasi obiectiv.
Daca aveti de exemplu, de achizitionat aceeasi lucrare la 5 blocuri diferite, dar pe proiecte diferite si cu surse diferite, o puteti achizitiona inclusiv prin achizitie directa pentru fiecare.
CPV -ul are ca rol doar stabilirea tipului lucrarii, si nu se accepta achizitia directa de lucrari cu acelasi CPV pentru aceeasi necesitate, dar nu pentru necesitati diferite.

Sfatul meu este totusi, daca aveti posibilitatea, faceti totusi o licitatie, care va scapa de necesitatea explicatiilor ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie directa lucrari Ema2013 Ema2013 Conform art.19 Autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform ... (vezi toată discuția)
Plafon achizitie directa, cod cpv sau grupa , ac cu subunitati ariaint ariaint Context: Autoritate Contractanta (întreprindere publica) cu • Sediu central • 8 subunitati fara personalitate Juridica • Sectii subordonate ... (vezi toată discuția)
Majorare plafon achizitie publica la 30.000 de euro Filip Alexandru Filip Alexandru A fost publicata legea 193/2013 pentru aprobarea OUG 77/2012 in vederea modificarii si completarii OUG 34/2006. Articolul 19 se modifică şi va avea ... (vezi toată discuția)