avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie Mincinoasa - Martor in Eroare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie Mincinoasa - Martor in Eroare

Am fost reclamant intr-un proces civil, iar sentinta mi-a fost nefavorabila. Aceasta s-a bazat pe inscrisuri si pe declaratiile a trei martori.

Ca atare, eu am formulat plangere penala pentru marturie mincinoasa impotriva unuia dintre cei 3.

Acest martor insa, spune acuma ca n-a vrut sa minta si c-a fost in eroare.

Cum pot sa demonstrez ca de fapt nu a fost in eroare ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:53, 24 Iunie 2009
Exista cuvantul lui impotriva cuvantului Dmv...aveti dovezi clare ca acest martor nu a fost in eroare ?
uwritetherules a scris:

Am fost reclamant intr-un proces civil, iar sentinta mi-a fost nefavorabila. Aceasta s-a bazat pe inscrisuri si pe declaratiile a trei martori.

Ca atare, eu am formulat plangere penala pentru marturie mincinoasa impotriva unuia dintre cei 3.

Infractiunea de marturie mincinoasa,ca de altfel orice infractiune,trebuieste dovedita.Dvs.Trebuie sa dovediti ca nu a fost o eroare din partea martorului,iar acesta trebuie sa dovedeasca contrariul.

Daca sentinta va fost nefavorabila,inteleg ca la baza acestei decizii a stat si unele inscrisuri.Probabil ca declaratia acelui martor nu a putut influenta decizia.In consecinta trebuie sa dovediti ca martorul a mintit...
r.gabi a scris:

uwritetherules a scris:

Infractiunea de marturie mincinoasa,ca de altfel orice infractiune,trebuieste dovedita.Dvs.Trebuie sa dovediti ca nu a fost o eroare din partea martorului,iar acesta trebuie sa dovedeasca contrariul.

Practic, din punct de vedere legal, organele de urmarire penala trebuie sa dovedeasca pe baza de probe plangerea dvs.
In plangerea penala trebuie sa identificati toate elementele de fapt care sa conduca, fara dubiu, ca respectivul nu a fost in eroare, ci a dat acea declaratie in cunostiinta de cauza, cu intentie.
Daca a declarat din eroare ceva nu va raspunde penal.
Insa nu inteleg cum se putea intampla acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
Numai eroarea de fapt ar putea fi cauza care inlatura caracterul penal al faptei .

Alte discuții în legătură

Martor mincinos Carturarul Carturarul In procesul dintre mine si Asociatia de propietari Asociatia a adus ca martor pe administratorul blocului si acesta a mintit sub juramant, lucru pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie. chris_d chris_d Buna ziua. Ce mi se poate intampla daca sesizez organele de urmarire penala in legatura cu faptul ca o declaratie a mea data la politie ar fi putut fi ... (vezi toată discuția)
Marturie falsa bad_sonia bad_sonia unchiul sotului meu a fost martorul parti adverse intr-un proces civil (rezilierea unui contract de v-c cu clauza de intretinere dobandit de mine inaintea ... (vezi toată discuția)