avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Candidat la un post de grefier - parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Candidat la un post de grefier - parchet

Buna,
Vreau sa ma inscriu la un concurs pentru postul de grefier la parchet. Am intrat pe site-uri si am vazut bibliografia , care este destul de pufoasa, si am parcurs-o partial. Dar am o nelamurire si anume la concurs , partea scrisa , va trebui sa scriu exact articolele cu alineatele din codul de procedura penala , respectiv codul de procedura civila? Adica trebuie sa invat aceste coduri pe de rost? Va rog, cei care ati mai dat un astfel de examen, poate ma puteti ajuta si pe mine.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:12, 24 Iunie 2009
Sunt probe de scris pe calculator,unde vi se verifica si cunostintele de limba romana si proba privind cunoasterea legislatiei aferente viitoarei functii,ca si a procedurilor de inregistrare a cererilor,de arhivare a dosarelor,etc.
Daca aveti nelamuriri mergeti la Serv.de Resurse Umane al Parchetului care a scos postul la concurs pentru a primi toate lamuririle.Totusi nu este imposibil sa vi se ceara sa fiti absolvent al Scolii de Grefieri
Eu ma refeream la partea scrisa. In bibliografie era codul de procedura penala si altele. Iar din acest cod erau mai multe cerinte. De ex. : partea generala - 1. Reguli de baza si actiunile in procesul penal:
- scopul si regulile de baza ale procesului penal;
- actiunea penala si actiunea civila in procesul penal.
In codul de procedura penala am gasit 6 pagini despre acest subiect. Trebuie sa scriu toate cele 6 pagini?
Avand in vedere ca la partea generala din codul de procedura penala care au fost enumerate la concurs sunt 4 subiecte iar timpul pentru examen este de doar 3 ore, nu cred ca este posibil sa scrii tot codul penal. Mai ales ca aceste 4 subiecte sunt doar o parte din examen.
alinasv a scris:

Eu ma refeream la partea scrisa. In bibliografie era codul de procedura penala si altele. Iar din acest cod erau mai multe cerinte. De ex. : partea generala - 1. Reguli de baza si actiunile in procesul penal:
- scopul si regulile de baza ale procesului penal;
- actiunea penala si actiunea civila in procesul penal.
In codul de procedura penala am gasit 6 pagini despre acest subiect. Trebuie sa scriu toate cele 6 pagini?
Avand in vedere ca la partea generala din codul de procedura penala care au fost enumerate la concurs sunt 4 subiecte iar timpul pentru examen este de doar 3 ore, nu cred ca este posibil sa scrii tot codul penal. Mai ales ca aceste 4 subiecte sunt doar o parte din examen.

Toata materia din bibliografie trebuieste stiuta.Trebuie sa stiti despre ce este vorba.Codul de procedura,orice alta lege nu sunt poezii ale caror strofe trebuiesc cunoscute pe dianafara.Actele normative,indiferent care ar fi acestea nu sunt poeziii ale caror strofe trebuiesc cunoscute pe dianafara.Din nefericire ,modul in care abordati problemele,nu imi da certitudinea ca veti reusi la examen.Imi pare rau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de procedura penala Manuela23 Manuela23 Buna seara, ma intereseaza sa stiu ce anume sa urmaresc cand caut cartea/[b]Codul de procedură penală[/b] - pana la ce data sa urmaresc actualizarea? (vezi toată discuția)
Cum pot sa ma inscriu la concurs pentru a deveni grefier daca am studii medii? paterna paterna Va rog sa imi raspunda si mie cine cunoaste, cum pot sa ma inscriu la concurs de grefier cu studii medi, si unde sunt afisate? va multumesc (vezi toată discuția)
Post de grefier ana_web2000 ana_web2000 Buna ziua, am o intrebare pot sa ma angajez post de grefiera nu am terminat facultatea de drept ci de informatica as putea sa invat cateva legi daca trebuie, ... (vezi toată discuția)