avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... post de grefier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

post de grefier

Buna ziua, am o intrebare pot sa ma angajez post de grefiera nu am terminat facultatea de drept ci de informatica as putea sa invat cateva legi daca trebuie, si cam cat ar fi salariu ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 22:33, 25 Iulie 2008
Pentru obtinerea unui post de grefier nu este necesara facultatea de drept (decat pentru grefierii cu studii superioare).
Daca se organizeaza concurs pentru ocuparea unui post de grefier, va trebui sa mergeti sa luati bibliografia (care este destul de stufoasa: regulament de organizare si functionare, cod de procedura civila si penala, statutul etc.), sa o invatati dumnezeieste, sa stiti calculatorul foarte bine pentru ca veti da proba si pe calculator. Dupa ce in cazul superrr fericit veti fi luat examenul inarmati-va cu rabdare pentru ca veti avea de invatat ...foarte mult despre ce trebuie sa faceti in instanta.
Pregatiti-va sa nu mai aveti seri linistite deoarece veti fi nevoita sa faceti dosare pentru a putea respecta termenele procedurale.
Si dupa toate astea...salariul poate merita (in jur de 1500 lei).
Succes daca asta va doriti.
Urmariti sitiurile instantelor din tara si vedeti posturile de grefier care se scot la concurs. Acolo gasiti si tematica si bibliografie si criteri de selectare.etc.
O singura precizare:: Daca nu ati urmat cursurile Scolii Nationale de Grefieri, atunci veti fi incadrata pe functie temporar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ma inscriu la concurs pentru a deveni grefier daca am studii medii? paterna paterna Va rog sa imi raspunda si mie cine cunoaste, cum pot sa ma inscriu la concurs de grefier cu studii medi, si unde sunt afisate? va multumesc (vezi toată discuția)
Examenul de admitere la sng Ramona1982 Ramona1982 pt examenul de grefieri pot candida si cei cu studii medii? (vezi toată discuția)
Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)