avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Examenul de admitere la SNG
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Examenul de admitere la SNG

pt examenul de grefieri pot candida si cei cu studii medii?
Cel mai recent răspuns: Ramona1982 , utilizator 14:23, 11 Martie 2012
Din cand in cand instantele organizeaza examene pe post si accepta si persoane cu studii medii.
Examenul de la SNG este exclusiv pentru absolventii de studii juridice ( drept). Nici macar cei care au terminat administratie publica (deci au facut aceleasi materii ca si la drept dar intr-o pondere diferita) nu sunt primiti la SNG.
Da, de obicei la instante se scot la concurs doar posturi pentru grefieri fara studii superioare juridice, deci poti candida indiferent de ce facultate ai terminat sau liceu....... Iar in privinta SNGului tin sa iti spun ca si acolo se organizeaza concurs ptr cei cu studii medii sau cei cu studii superioare de alta specialitate decat dreptul, mai rar ce-i drept, dar se organizeaza......
ma puteti ajuta cu o amurire. vreau sa dau a grefieri anul acesta si am vazut ca la executarea siita avem de invatat" titlu executoriu si Incuviintarea executarii silite de catre instanta" ce anume din cod sa invat si pana unde?(tot capitolul referitor la executare sau..?)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Sng maria20 maria20 buna ziua. din cate am inteles si cei care au studii medi pot da examen pentru admitere la scoala nationala a grefierilor. cei cu studii medi vor studia un an, ... (vezi toată discuția)
Scoala nationala de grefieri pentru cei fara studii juridice AlecP AlecP Salutare tuturor! Desi am citit ft mult despre posibilitatea inscrierii la aceasta scoala, am totusi cateva intrebari daca se poate. Eu am studii superioare ... (vezi toată discuția)