avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deducere cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deducere cheltuieli

Buna ziua,
As dori sa stiu daca, cheltuielile aferente autorizatiilor de acces in localitatile care cer acest lucru se deduc ca si cheltuieli, eventual daca se poate recupera TVA-ul. Acestea au valori intre 50 si 1000 de lei. Unele sunt facute de mana, dar majoritatea sunt electronice, de la primariile localitatilor, directia venituri. Sunt chitante si nu e specificat TVA-ul.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 13:00, 2 Aprilie 2015
Dacă puteți justifica necesitatea achitării acelor taxe în scopul realizării de venituri și îndeplinesc condițiile de formă pentru a avea calitatea de documente justificative, da atunci se pot deduce.
Cât despre TVA, puteți să deduceți doar TVA-ul înscris pe documente. Dar, fiind vorba de taxe achitate primăriei, acestea nu sunt purtătoare de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport international diaconu adriana diaconu adriana Cum se deduce tva-ul la transport international ? (vezi toată discuția)
Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale iaurel iaurel Buna ziua! Am o intreprindere individuala. Referitor la inregistrarea bonurilor fiscale, as vrea sa stiu urmatoarele: -daca mai exista limita de ... (vezi toată discuția)