avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare in spatiul intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare in spatiul intracomunitar

Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul de ieri, dar mai am niste detalii legate de vanzarea in Bulgaria , societatea mea nu este platitoare de tva si vinde catre o societate platitoate de tva din Bulgaria, exista riscul sa suport eu tva -ul si factura o fac in lei , avand in vedere ca nu am cont de euro ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:04, 7 Aprilie 2015
nu.
Presupun ca firma bulgara are tva si ROI.
tu risti sa iei amneda pt neinregistrare in roi( 1.000-5000 de lei)
firma din bulgaria este obligata sa colecteze tva la factura( tva ul lor) si sa l vireze statului bulgar.
Sau te inregistrezi in ROI( cu un cod de tva obtinut de la anaf), ramai neplatitor in tara dar la extern facturezi cu acel cod de tva.Factura o sa fie fara TVA si partea bulgara nu mai trebuie sa colecteze tva( face taxare inversa)
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Vlajoaga Robert Mihai PFA, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit tva in romania, fiind pfa inregistrat in roi oviflor oviflor Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un produs din Spania, de la firma platitoare de TVA, inregistrata in ROI si a trebuit sa achit TVA-ul, desi eram ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)