avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... lnregistrare factura din Irlanda
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

lnregistrare factura din Irlanda

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea intrebare, tocmai am achizitionat niste pixuri de la National Pen fara sa-mi dau seama ca societatea nu are sediul in Romania. Acum am primit coletul cu factura datata cu 25.03.2015 si am observat ca are CIF: IE 972 6444O. am intrat in panica cand am observat ca trebuia sa ma inregistrez in ROI in 5 zile de cand am comandat.
Societate mea este platitor de TVA lunar.
Valoarea facturi este de 268.5 si la TVA este 0.
Va rog ce mai pot face acum.
Astept un raspuns un sfat. Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: DINAGEO , utilizator 20:37, 30 Mai 2015
acum nimic
ei trebuiau sa va factureze cu tva ul lor.
raspunderea este a lor.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Vlajoaga Robert Mihai PFA, Consultant fiscal
Multumesc de raspuns, intre timp am luat legatura cu ei si sunt neplatitori de TVA.
In acest caz cum se procedeaza?
Aici se complica situatia.
Legal trebuie sa colectati TVA si sa l virati statului roman.
In mod normal ei trebuiau sa ia un cod de tva si sa factureze fara tva si dvs faceati taxare inversa( necesar ROI )
Si daca e achizitie marfuri pana in 10000 euro tot trebuia sa ma inregistrez in ROI?
Pana in 10.000 E anual ( adica 34.000 lei) nu este nevoie de ROI.

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare fara roi ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Societatea a efectuat o achizitie intracomunitara in data de 20 mai fara a fii inregistrat in ROI. Inregistrarea in ROI am facut cu data de 29 ... (vezi toată discuția)