avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de ajutor de somaj dupa terminarea ccc daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de ajutor de somaj dupa terminarea ccc daca am doar 6luni lucrate

buna ziua vreau sa va intreb daca pot sa beneficiez de ajutor de somaj dupa terminarea ccc daca am doar 6luni lucrate 1 luna intrun loc iar dupa 2luni am lucrat 5luni la locul actual de munca dupa care am intrat in concediu de risc apoi ccc?astept raspuns va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lfodor , utilizator 16:16, 2 Aprilie 2015
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in ce;le 12 luni premergatoae intrarii in conecdiu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.
Deci concediul in timpul sarcinii nu este cotizare
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
lfodor, utilizator
1. Concediile medicale nu sunt stagii de cotizare la somaj pentru ca nu se plateste contributia la somaj in aceste perrioade.

2. Fac exceptie primele 5 zile de concediu medical care sunt suportate la plata de angajator si pentru care acesta plateste contributia pentru somaj.
Bine va multumesc frumos pentru raspuns si promtitudine.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de maternitate in somaj JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pana in 19.04.2013 am fost in concediu de materniate,pana la implinirea varstei de 2 ani.am avut 30 zile de boala,pe urma am mai lucrat 20 de zile.care este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ghiuli ghiuli buna seara! as avea si eu o intrebare daca am 6 luni de munca si acum am ramas insarcinata voi beneficia de indemnizatie ? sau trebuie sa am 12 luni lucrate ... (vezi toată discuția)