avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie in calitate de intervenient
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie in calitate de intervenient

Buna ziua,
In Decembrie 2013 am produs un mic accident in urma caruia am completat formularul de intelegere pe cale amiabila de la RCA.
Mentionez ca aveam RCA-ul la Euroins, ca tot romanul de rand cu putini bani in buzunar.
In Februarie 2015 am primit un plic de la o judecatorie din Bucuresti, care continea copiile xerox a tuturor documentelor depuse la dosar, dar si o citatie pt a ma prezenta la proces in calitate de intervenient.
Avand in vedere ca nu sunt din Bucuresti sau imprejurimi, nu m-am prezentat la proces.
Astazi, 02.Aprilie am primit inca o citatie in care sunt chemata in instanta in calitate de intervenient in proces cu Omniasig-ul.
Precizeaza ca , in caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti.

Trebuie sa merg la proces?
Avand in vedere faptul ca aveam un RCA valabil, este vreo sansa sa ma puna sa platesc eu daunele in cazul in care firma la care aveam atunci RCA-ul nu plateste?
Va rog ajutati-ma cu un raspuns! Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 18:52, 2 Aprilie 2015
Daca aveti un avocat nu e nevoie , sfatul meu este sa va prezetati personal
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Phantom79, utilizator
Din cele descrise de dvs.presupun ca, ati fost citat in calitate de chemat in garantie(intervenient).Asta inseamna ca,in cazul in care paratul sau alt chemat in garantie cade in pretentii, adica este obligat la plata ,se va indrepta impotriva dvs.Este bine sa va prezentati la termen si sa fiti pregatit sa va aparati.
Depuneti o intampinare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa ... Emil1980 Emil1980 Buna ziua.Am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa Omniasig împotriva pârâtei Euroins Romania cu citirea in calitate de intervenient forțat ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient ContSters229277 ContSters229277 Numele meu este Cristian.In urma cu 3 ani ,mai precis pe 15.03.2009 am produs un accident din vina mea(lovire din spate).Eu m-am prezentat la politie,am ... (vezi toată discuția)
Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)