Buna ziua.Am primit o cerere de chemare in judecată cu subscrisa Omniasig împotriva pârâtei Euroins Romania cu citirea in calitate de intervenient forțat pe numele meu pentru punerea la plata a firmei Euroins RCA într-un dosar de dauna deschis pe numele meu in temeiul dispozițiilor ART.22 din legea 132/2007.Menționez ca auto marca proprie a fost condus de mine si am fost acroșat de un alt autoturism aflat in depășire neregulamentara pe linie continua,persoana respectiva aflându-se si sub influența băuturilor alcoolice.Agentul constatator prin procesele verbale întocmite a rezultat ca exista o culpa comuna ca eu nu m-am asigurat la schimbarea sensului de mers si automat nu sa facut amiabila.Eu mi-am reparat mașina pe asigurarea facultativa Casco,asta fiind acum un an.Astăzi mi-a venit aceasta comunicare si cerere de trimitere in judecată.Cei de la Omniasig vor sa recupereze banii de la firma RCA a celui care ma acroșat.As dori sa stiu ce îndatoriri am eu sau daca este obligatoriu sa ma prezint la judecată.Multumesc!
În cazul formulării unei cererii de despăgubire împotriva societății de asigurări, persoana responsabila de producerea accidentului va fi citata în calitate de intervenient fortat. Persoana chemata ca intervenient fortat in procesul civil va lua la cunoștință de litigiul dintre persoana păgubită și asigurător. De asemenea, se va dezbate vinovăția acestuia, prejudiciul produs, temeiul răspunderii. Astfel, avand in vedere ca in cadrul litigiului va fi analizata conduita dumneavoastra care a condus la producerea accidentului este indicat sa formulati intampinare in cadrul careia sa formulati apararile necesare.
Nu aveti obligatia sa va prezentati in instanta. Faceti insa o intampinare in care sa transmiteti punctul dvs de vedere cu accent pe mecanismul asigurarii CASCO care a preluat riscul producerii evenimentului si l a acoperit, fiind firesc sa recupereze prejudiciul de la asiguratorul RCA.