avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensie de invaliditate pentru schizofrenie si autism
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensie de invaliditate pentru schizofrenie si autism

Buna ziua! Sunt din Republica Moldova si vreau sa ma mut cu traiul in Romania. Am cateva intrebari la Dumneavoastra. Sunt cu handicap, am schizofrenie. Am primit gradul II in 2011. Din 1995 pana in 2005 am lucrat la Chisinau, apoi am stat in concediu de maternitate cu copilul pina in 2011. Am vrut sa va intreb daca documentul de la Consiliul de Expertiza Medicala Vitala se poate echivala in Romania si ce pensie voi avea. Mai am si un copil, mai intii a fost diagnosticat cu autism, apoi i s-a pus diagnoza de schizofrenie, gradul II, adica accentuat. Se poate de echivalat certificatul copilului de invaliditate ca sa primesc pensie pentru el, sau trebuie sa trec iarasi comisia medicala, psihiatrul s.a.m.d. Sunt divortata, imi ingrijesc singura copilul. Fostul sot nu-mi plateste aproape nimic. Mai pot beneficia si de alte ajutoare?
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
I1975, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate vinto16 vinto16 Buna ziua! Sunt roman cu cetatenie a Rep.Moldova, nascut in Moldova. Am grad de invaliditate II. Dar pensia in Moldova este mica. As vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)