avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua! Sunt roman cu cetatenie a Rep.Moldova, nascut in Moldova. Am grad de invaliditate II. Dar pensia in Moldova este mica. As vrea sa stiu daca pot solicita in schimb o pensie in Romania. Este oare recunoscuta in Romania exeprtiza medicala din Moldova sau trebuie s-o trec din nou? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielaandrei , utilizator 19:23, 10 Iunie 2015
Exista Legea 130/2011 pentru ratificarea Acordului dintre Romania si Republica Moldova in domeniul securitatii sociale.
Ati lucrat numai in Moldova sau si in Romania ?
In ceea ce priveste expertiza , doar trimiteti expertiza din Moldova si Cabinetul de Expertiza din Romania va stabili gardul de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege nr. 130 din 23 iunie 2011 pentru ratificarea acordului dintre ... Pensionar din RMoldova Pensionar din RMoldova LEGE nr. 130 din 23 iunie 2011 pentru ratificarea Acordului dintre România si Republica Moldova în domeniul securitatii sociale, semnat la Bucuresti la 27 ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate lenalena lenalena Buna seara (dimineata/ziua), As fi recunoscatoare pentru orice informatii utile referitoare la urmatoarea problema: Un certificat de invaliditate emis in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru schizofrenie si autism I1975 I1975 Buna ziua! Sunt din Republica Moldova si vreau sa ma mut cu traiul in Romania. Am cateva intrebari la Dumneavoastra. Sunt cu handicap, am schizofrenie. Am ... (vezi toată discuția)