avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot obtine grupa de munca de la o unitate inchisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot obtine grupa de munca de la o unitate inchisa

as vrea sa imi spuneti cum potoptine o adeverinta de grupa de la o unitate inchisa totodata avind si arhiva arsa.vreau sa spun ca-ci in cartea de munca am trecuta perioada cind am lucrat.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 3 Aprilie 2015
Numai prin reconstituire se poate obtine o adeverinta care sa ateste faptul ca ati lucrat in grupele de munca.

In carnetul de munca nu aveti operat asa ceva?
Intervenție moderator

Am rugămintea să nu mai postați aceeași întrebare de mai multe ori și să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Am șters discuția care o continua pe aceasta și am postat mesajele mai jos.
Mulţumesc!

Gabriela Pintea

nlugusteru a scris:
nu am operat nimic in carnetul de munca.am doar perioada de lucru,functia.incadrarea,si unitatea.vas ruga sa-mi explicati cum se face reconstituirea.va multumesc

tudorvaleriu a răspuns:
Daca va referiti la neinregistraea in carnetul de munca a perioadelor in care ati lucrat in locuri de munca prevazute in grupe superioare de munca atunci va trebuie sa meregeti la angajatorii respectivi si sa solicitati adeverinte care sa ateste ca ati lucrat in grupele de munca respective.

nlugusteru a scris:
da intradevar este vorba de grupa de munca care nu o am trecuta in cartea de muncavreau sa va spun ca unitatea respectiva este desfintata si arhiva a luat foc de aceia vam intrbat ca nu stiu cum sa fac ca sa optin gr. va multumesc

Daca angajatorii nu mai exista, atunci numai printr-o actiune in instanta este posibil sa obtineti asa ceva.
1. Nu stiu ce sanse aveti in instanta daca nu puteti dovedi cu documente ca ati lucrat in grupa superioara de munca.

2. Daca ati fi avut inregistrarile in carnetul de munca nu mai aveati nevoie de adeverinte.
Se poate dovedi si prin alte mijloace de proba , nu numai cu documente.

Desfăşurarea unei activităţi în mod permanent într-un loc de muncă, care din punct de vedere al normelor legale se încadrează într-o anumită grupă de muncă, poate fi probată cu orice mijloc de probă, inclusiv depoziţii de martori.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grupa 1 de munca angi28ionita angi28ionita Sotul meu a lucrat intre ani 1980 _1988 ca lacatus revizia de vagoane Timisoara as dori sa stiu daca are dreptul la gupa 1 (vezi toată discuția)
Adeverinte cu grupa ii de munca: cumul perioade, depunere dosar de pensionare, nevalorificare popapaul popapaul Buna ziua, am o adeverinta de grupa a2a de munca de la o firma:decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an) ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea grupei de munca 717 717 Bună ziua, Din 1987 până în 1995 , am lucrat în condiții grele de munca, cu percloretilena, pirofilita, siliciu și tot felul de acizi și baze. Va ... (vezi toată discuția)