buna ziua
m-ar interesa daca ma puteti ajuta cu cateva informatii:
- sunt medic si fac garzi in cateva spitale cu care am incheiate contracte de munca cu timp partial (1-2 ore/zi), din care din cate am vazut pe contul virtual propriu ANAF, spitalele respective platesc sanatatea, somajul si pensia.
Intrebare: daca imi fac un PFI (persoana fizica independenta), NU PFA, cu unul din spitale (care doreste contract cu PFI) trebuie sa mai platesc contributia pentru pensii? (am inteles sanatatea o platesc, la fel si impozit de 16%)
- contributiile se platesc din suma declarata sau din diferenta intre venit real minus deduceri?
- se platesc trimestrial?
Buna seara,
daca aveti venituri pentru care sunteti deja asigurat in sistemul de pensii, pentru veniturile aferente profesiei liberale nu veti plati decat sanatatea (5,5%) si impozit pe venit. Sanatatea se retine din suma declarata. Impozitul pe venit din venitul net (venitul net, respectiv venitul brut diminuat cu cheltuielile deductibile exclusiv cheltuielile reprezentand contributii sociale, pentru activitati independente cu evidenta in partida simpla).
Se platesc trimestrial.
Va multumesc pentru informatii si indraznesc sa revin in caz ca mai am neclaritati
O sa ma pun si eu la punct cu minimum de informatii de contabilitate.
O seara frumoasa
Pfa- contributii
ella2389
Buna ziua. Va rog sa ma ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste, care sunt impozitele si taxele pe care un PFA programator trebuie sa le plateasca?
Va ... (vezi toată discuția)
Pfa cas, somaj
elte
Buna ziua,
Sunt medic inregistrat la finante (profesii liberale sistem real) si am un contract de prestari servicii cu un SRL lucrez in sediul SC, cu ... (vezi toată discuția)