avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

Va rog din suflet sa ma indrumati si mai exact sa ma corectati daca am gresit cu ceva .Dar mai ales ce as mai putea face. Situatia mea este urmatoarea: fiica mea,majora,in virsta de 23 ani,a avut o frumoasa relatie de prietenie de 5 ani cu un baiat.Acum 2 luni s-au despartit deoarece nu se mai intelegeau.Ei nu locuiam impreuna ,dar lociesc la citeva blocuri distanta unul de altul.De citeva zile,de cind el a aflat ca fiica mea are un alt prieten,a inceput sa-i trimita sms jignitoare si emailuri in care o ameninta in fel si chip. Aceste emailuri sint trimise,asa cum se poate observa,de pe adresa lui personala,cu numele lui ,de la banca,catre adresa personala,cu numele fiicei mele ,tot la banca.De ci ei amindoi lucreaza la banca,dar la banci diferite.
Azi ,fiica mea a printat toate aceste emailuri si am mers la politie si a depus plingere penala.Am anexat toate aceste emaiuluri pt a se vedea amenintarile pe care individul i le trimite.Am mentionat si in plingere ca am depus 14 pagini cu emailuri .
Ce mai putem face? Emailurile sint considerate mijloace de proba? Care va fi procedura de acum incolo? Ce va pati el? Cum se vor verifica acele adrese de email? Sa instiintez si banca la lucreaza el ca el trimite de pe adresa de servici emailuri de amenintare? Ce sanse are aceasta plingere penala? Va rog din suflet sa imi dati un raspuns si sa ma linistiti.Mie frica pt viata ei.Amenintarile suna cam asa: ''am sa te distrug bucata cu bucata...vei vedea iadul pe pamint...sa te fac sa plingi va fi cea mai mare satisfactie a mea....''
Astept cu sufletul la gura o solutie,un sfat,o indrumare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 11:50, 24 Iunie 2009
faceti plangere la Politie si anexati acele e mailuri de unde reiese ca fiica dvs. a fost amenintata
Ati facut ceea ce trebuia,organele de politie vor efectua cuvenitele verificari si problema se va rezolva.
Succes !
Daca ....ati facut plingere la politie sau la parchet, nu mai aveti decat de asteptat raspunsul lor, care va veni in aproximativ 30 de zile dupa ce vor fi audiate ambele parti.
Daca are relatii in prima etapa i se va recomanda verbal sa se linisteasca, daca continua, trebuie sa depuneti alte plingeri in timp util (max. 2 luni de la incident).
Din pacate, e o procedura anevoiosa care poate dura si ani.
Personal maine fac un an intr-un caz similar si nu am sperante ca se va termina anul acesta.
Singura solutie ar fi sa gasiti persoana care va poate media. Tinand cont ca se cunosc de 5 ani, banuiesc ca ii cunoasteti si pe parintii. Incercati sa luati legatura cu ei, poate asa va intelege ca nu mai e cazul sa spere la fiica Dvs.
Va doresc multa vigilenta, rabdare si binenteles succes.

Observ ca aveti in continuare aceleasi probleme:

www.avocatnet.ro/content/for...
Eu nu l-as anunta pe fostul prieten de depunerea plangerii penale, ar avea astfel posibilitatea indepartarii dovezilor electronice.

Ar fi recomandat sa apelati la un avocat cu cunostinte IT sau s solicitati procurorului conservarea probelor, respectiv efectuarea unei perchezitii informatice pe ordinatoarele presupusului autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!1 un sfat !! marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent !!!! marryy_lm marryy_lm am un mare necaz. fiica s-a despartit de prietenul ei .din pacate nu am crezut ca el are un caracter atit de murdar. din pacate amindoi lucreaza in cadrul ... (vezi toată discuția)