avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sume incasate necuvenit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sume incasate necuvenit

Buna ziua!
Spuneti-mi va rog care este termenul in care trebuie restituita o suma incasata necuvenit in contul bancar.Daca se poate si un articol de lege.Va multumesc pentru amabilitate!
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 02:01, 7 Aprilie 2015
De indata ce se constata ca sunt incasate necuvenit(notificare scrisa). NU stiu sa existe un termen expres prevazut de lege, dar daca un bun nu iti apartine, il restitui de indata. Mai ales daca nu exista contract la baza. Pentru intervalul de timp in care nu s-au banii, curge dobanda legala. Dar acest lucru se poate obtine doar in instanta. In toata situatia se aplica codul civil, intrucat nu exista contract la baza.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul dobanda legala cu actualizarea creantei ionu roman ionu roman Este posibil intr-un litigiu civil ca dobanda legala sa fie cumulata cu actualizarea creantei, in conditiile in care ART. 1088 din CC civil ,, La obligaţiile ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am primit un ajutor pentru baiatul meu cu handicap ... morty morty Buna seara, Am primit un ajutor pentru baiatul meu cu handicap sin partea primariei timp de 2 ani, iar datorita reanoirii unor acte , primaria a ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila incasare in numele unei societati Naftalina Naftalina Am incasat o suma dintr-un cont de persoana fizica in numele unei societati, prin virament bancar. Ulterior mi-a cerut chitanta ca sa -si poata recupera banii ... (vezi toată discuția)