avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie pentru gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie pentru gemeni

Bună, vă rog să-mi spuneti care sunt sansele ca stimulentul de inserție pentru întoarcerea la muncă Inainte de împlinirea a doi ani a copiilor (sunt gemeni), să se obtină pentru fiecare copil, adică 500 ron x 2 ? Având în vedere faptul că indemnizația creștere copil se acordă pentru fiecare copil provenit dintr-o sarcină multiplă, logic ar fi ca si stimulentul să se acorde la fel ! Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 3 Aprilie 2015
1. Asa este, ar fi logic dar nu este legic, adica in lege nu se prevede asa ceva.

2. Puteti pune intrebarea si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Mulțumesc, la APIS am intrebat :), dar după ei si institutiile abilitate nici indemnizația crestere copil nu s-ar fi acordat pentru fiecare copil...nici în legea nu am văzut nicio specificatie în acest sens. Probabil se asteaptă crearea unui precedent în instantă...
1. Si pentru concediu crestere copil (CCC) se acorda o singura indemnizatie iar pentru fiecare copil din multipleti, incepand cu al doilea, se mai acorda un plus de 600 lei.

2. Este posibil, intr-un viitor apropiat, sa se procedeze asemanator si in cazul stimulentului de insertie.
zianap a scris:

.....nici în legea nu am văzut nicio specificatie în acest sens. Probabil se asteaptă crearea unui precedent în instantă...


Trebuie modificata OUG , in sensul mentionat de dvs, chiar daca s-ar crea un precedent judiciar.

O sugestie : depuneti un memoriu in acest sens la Ministerul Muncii , in atentia doamnei Ministru.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii(gemeni) amzuts_patricia@yahoo.com amzuts_patricia@yahoo.com Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am nascut gemeni pe data de 15.11.2015, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in perioada ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bogddana bogddana buna ziua, mai pot primi stimulentul de isertie daca la un moment dat nu mai am un ctr activ in Romania? (vezi toată discuția)
Supliment de insertie si ccc Dee-DeeM Dee-DeeM Daca in timpul in care unul dintre parinti primeste suplimetul de insertie pentru primul copil, se naste inca un bebelus, celalalt parinte poate opta pt CCC ... (vezi toată discuția)